André Rosé
Moravské víno s vůní ovoce. Starorůžová barva a vůně malinového koláče jsou jedny z typických vlastností růžového vína původně moravské odrůdy.
Charakteristika - André Rosé:
Barva - Starorůžová.
Vůně - Kompotované jahody, malinový koláč.
Chuť - Plná, nasládlá, s osvěžující pikantní kyselinou.
Ideální teplota - 10 – 12 °C.
Stolování - André je ideální ke grilovanému masu a tučnějším sýrům. Hodí se i k tvrdým sýrům a uzenému.
Historie
Odrůdu tohoto vína vyšlechtil Ing. J. Horák ve Velkých Pavlovicích. Křížence Frankovky a Svatovavřineckého pojmenoval jménem zakladatelé spolku na podporu šlechtění ovoce a révy v Brně CH. C. Andrého. Později se André skvěle ujalo mezi růžovými víny.
Víte, že…
Ve velice horkých dnech je dobré André Rosé podchladit na 8 až 10°C. Získáte velice osvěžující pití.