Calvados

Silná pálenka z jablek. Výrazný jablečný destilát pojmenovaný v roce 1588 po ztroskotané španělské válečné lodi El Calvador.

Jak se vyrábí Calvados?

Na dvoustupňovou destilaci zkvašeného moštu potřebujete 18 kg jablek, aby vznikl 1 L pálenky. Zhruba třetina jablek je sladkých, třetina hořkých a zbytek kyselých. Jako všechny pálenky zraje i tento destilát v sudech. Pravý francouzský Calvados musí být ze zákona v dubových sudech minimálně dva roky.

Španělský Calvados má poměrně přísná pravidla výroby. Jablka se vybírají ze špičkových sadů francouzské Normandie. U nás se ale jako kalvados označuje jakákoliv pálenka z jablek.

 

Nejprodávanější

  • Bartida - Calvados, 40%, 0,7l Kód: 14736
    Bartida - Calvados, 40%, 0,7l
    Na cestě Značka: Bartida

    Skvělý a lahodný jablečný destilát stařený dle francouzkých zákonů v dubových sudech. Od roku 1972 má chráněné označení AOC. Destilát z jablek je charakteristický hladkou a nasládlou ovocnou chutí. Vyrábí se dvoustupňovou destilací z kvašeného jablečného moštu. Na 1 litr pálenky je potřeba 18 kilogramů jablek odrudy Auge. BARTIDA Calvados se vyrábí z jablek vypěstovaných v Normandii, kde poté zraje tři roky v dubových sudech. Díky třem letům staření získává delikátní charakteristickou vůni ovoce a letniček s jemným dotekem dřeva.

    589 Kč

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem