Filipojakubská noc
Pálení čarodějnic, známé také jako Filipojakubská noc, je jednou z nejzajímavějších tradic pocházejících z německy mluvících zemí. Slaví se 30. dubna a je to noc, kdy lidé zapalují velké ohně, aby odháněli zlé duchy a čarodějnice.
Tato stará tradice se stále těší velké oblibě a je spojena s různými zvyky, mezi které patří také konzumace různých čarodějnických nápojů a koktejlů. Některé z těchto nápojů jsou inspirovány legendami a mýty o čarodějnicích a mají tajemné chutě, které dodají vaší oslavě Pálení čarodějnic autentickou a temnou atmosféru.
Ať už preferujete silné destiláty, které vás zahřejí o chladných jarních nocích, nebo lahodné čarodějnické koktejly, které přinášejí radost a veselí, u nás najdete vše, co k tomuto svátku patří.
5 receptů čarodějnických koktejlů a drinků
Amaretto Sour
Jedná se o sladko-kyselý nápoj, ve kterém se lahodně snoubí citronová šťáva, pomerančový džus a chuť sladkých mandlí. Při popíjení tohoto opojného nápoje zcela zapomenete, že vlastně pijete alkoholický nápoj.
- Amaretto (6 cl), v nealko verzi LYRE Amaretto
- Sladkokyselá směs (0,25 – 0,45 cl)
- Vaječný bílek (2 cl)
- Citronová šťáva (3 cl)
- Cukrový sirup (1,5 cl)
- Plátky pomeranče, kousek citronu, nebo koktejlová třešeň na ozdobu
Sklenici, ve které budeme nápoj podávat důkladně nachladíme. Do shakeru nadávkujeme uvedené ingredience a přidáme kostky ledu. Vše řádně protřepeme. Pomocí síta scedíme do sklenice, ozdobíme a směle servírujeme.
B52 drink
B52 drink je třívrstvý míchaný nápoj nazvaný podle amerického bombardéru používaného ve válce ve Vietnamu. Zvláštností tohoto drinku je, že se podává doslova hořící.
- Kahlúa (3 cl)
- Baileys (2 cl)
- Koňak Grand Marnier, Absinth, Stroh (3 cl)
Ingredience opatrně nalijte do panáku skrze kávovou lžičku, tak, aby zůstaly nepromíchané. A to přesně v tomto pořadí: 1. likér Kahlúa, 2. likér Baileys, a nakonec 3. Grand Marnier. Těsně před konzumací zapálíme zapalovačem. Podáváme s tlustým brčkem.
Bloody Mary
Kdo by neznal krvavou Marii? Málokdo už však ví, že nápoj je pojmenován podle anglické královny Marie I. Tudorovny, která, jak už název drinku napoví, nebyla žádnou lidumilkou. Barva nápoje je krvavě červená, a po vodce, tabascu a pepři ostrá jako katova sekera.
- Vodka (4,5 cl)
- Rajčatový džus (9 cl)
- Citronový džus (1,5 cl)
- Worcesterská omáčka
- Tabasco
- Sůl
- Pepř
Připravíme si sklenicí typu highball, do které nakapeme worcester, tabasco, přidáme špetku soli a pepře. Vložíme několik kostek ledu, nalijeme vodku a džusy v uvedeném množství. Nakonec vše lehce promícháme a ozdobíme plátkem citronu a stonkem celeru. Podáváme s brčkem.
Sazerac Cocktail
Hořkosladký koktejl Sazerac už něco pamatuje. Jeho vznik se váže až k roku 1850 do amerického New Orleans. Od té doby koktejl prošel jistými obměnami. A jak ho známe dnes?
Budete potřebovat dvě sklenice. V první smíchejte whisky, bitter a cukr. Poté přidejte led a znovu zamíchejte. Do druhé sklenice kápněte absint a vylejte obsah první sklenice. Ozdobte citrónem.
Whiskey Sour Cocktail
Tento opravdu starý nápoj původně sloužil jako lék na kurděje. Při dlouhých plavbách se ovoce rychle kazilo a bez vitamínů námořnici trpěli kurdějemi. Naštěstí někdo přišel na to, že alkohol konzervuje, a tak se zjevila medicína, která i výborně chutnala.
- Bourbon (4,5 cl)
- Čerstvá citronová šťáva (3 cl)
- Cukrový sirupu (1,5 cl)
- Vaječný bílek (nemusí být)
Všechny ingredience vložte do shakeru společně s ledem. Protřepte a přeceďte do sklenky. Přidáním bílku koktejl pěkně napěníte. Nakonec ozdobte plátkem citrónu a třešničkou.
Amaretto Sour
Jedná se o sladko-kyselý nápoj, ve kterém se lahodně snoubí citronová šťáva, pomerančový džus a chuť sladkých mandlí. Při popíjení tohoto opojného nápoje zcela zapomenete, že vlastně pijete alkoholický nápoj.
- Amaretto (6 cl), v nealko verzi LYRE Amaretto
- Sladkokyselá směs (0,25 – 0,45 cl)
- Vaječný bílek (2 cl)
- Citronová šťáva (3 cl)
- Cukrový sirup (1,5 cl)
- Plátky pomeranče, kousek citronu, nebo koktejlová třešeň na ozdobu
Sklenici, ve které budeme nápoj podávat důkladně nachladíme. Do shakeru nadávkujeme uvedené ingredience a přidáme kostky ledu. Vše řádně protřepeme. Pomocí síta scedíme do sklenice, ozdobíme a směle servírujeme.
B52 drink
B52 drink je třívrstvý míchaný nápoj nazvaný podle amerického bombardéru používaného ve válce ve Vietnamu. Zvláštností tohoto drinku je, že se podává doslova hořící.
- Kahlúa (3 cl)
- Baileys (2 cl)
- Koňak Grand Marnier, Absinth, Stroh (3 cl)
Ingredience opatrně nalijte do panáku skrze kávovou lžičku, tak, aby zůstaly nepromíchané. A to přesně v tomto pořadí: 1. likér Kahlúa, 2. likér Baileys, a nakonec 3. Grand Marnier. Těsně před konzumací zapálíme zapalovačem. Podáváme s tlustým brčkem.
Bloody Mary
Kdo by neznal krvavou Marii? Málokdo už však ví, že nápoj je pojmenován podle anglické královny Marie I. Tudorovny, která, jak už název drinku napoví, nebyla žádnou lidumilkou. Barva nápoje je krvavě červená, a po vodce, tabascu a pepři ostrá jako katova sekera.
- Vodka (4,5 cl)
- Rajčatový džus (9 cl)
- Citronový džus (1,5 cl)
- Worcesterská omáčka
- Tabasco
- Sůl
- Pepř
Připravíme si sklenicí typu highball, do které nakapeme worcester, tabasco, přidáme špetku soli a pepře. Vložíme několik kostek ledu, nalijeme vodku a džusy v uvedeném množství. Nakonec vše lehce promícháme a ozdobíme plátkem citronu a stonkem celeru. Podáváme s brčkem.
Sazerac Cocktail
Hořkosladký koktejl Sazerac už něco pamatuje. Jeho vznik se váže až k roku 1850 do amerického New Orleans. Od té doby koktejl prošel jistými obměnami. A jak ho známe dnes?
Budete potřebovat dvě sklenice. V první smíchejte whisky, bitter a cukr. Poté přidejte led a znovu zamíchejte. Do druhé sklenice kápněte absint a vylejte obsah první sklenice. Ozdobte citrónem.
Whiskey Sour Cocktail
Tento opravdu starý nápoj původně sloužil jako lék na kurděje. Při dlouhých plavbách se ovoce rychle kazilo a bez vitamínů námořnici trpěli kurdějemi. Naštěstí někdo přišel na to, že alkohol konzervuje, a tak se zjevila medicína, která i výborně chutnala.
- Bourbon (4,5 cl)
- Čerstvá citronová šťáva (3 cl)
- Cukrový sirupu (1,5 cl)
- Vaječný bílek (nemusí být)
Všechny ingredience vložte do shakeru společně s ledem. Protřepte a přeceďte do sklenky. Přidáním bílku koktejl pěkně napěníte. Nakonec ozdobte plátkem citrónu a třešničkou.
Nejprodávanější
-
DeadHead Dark Chocolate, 35%, 0,7l – Skladem999 Kč
Deadhead je vyroben z cukrové třtiny a melasy. Značka pochází z...
-
Crystal Head, 40%, 0,7l – Skladem899 Kč
Skvělá vodka, kterou vyrobil Dan Aykroyd! Je to pravda, toto je...
-
Tequila Sierra SILVER, 38%, 0,04l – Skladem89 Kč
Vychutnejte si ji při rituálu pití se solí a citronem nebo ve skvělých...
-
Crystal Head, Gift box, 40%, 0,7l – Skladem1 149 Kč
Skvělá vodka, kterou vyrobil Dan Aykroyd! Je to pravda, toto je...
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem