Kachní psa s omáčkou skvěle doplní červené hroznové víno. Jednoduchý recept připravíte za 45 min.
zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/6775-divoka-kachna-plnena-hroznovym-vinem.html
Potřebujeme:
- 500g červené hroznové víno
- 300 ml červené víno
- 2 ks kachní prsa (s kůží)
- 2 ks tymiánu
- 20 g čerstvý zázvor
Postup:
Kachní maso v kůži očistíme předtím, než vrchní část kůže nařežeme na čtverečky. Maso musí zůstat celé. Maso pak pomalu opékáme dozlatova (7 minut). Posléze 2 minuty restujeme.
Takto opečené maso osolíme a necháme dopéct dalších 15 minut.
Hroznové víno omyjeme, nakrájíme na polovinu a vypeckujeme.
Chilli papričky očistíme a nakrájíme.
Zázvor oloupeme a jemně nakrájíme.
Pár minut restujeme zázvor. Pak přidáme chilli papričky a kachní výpek. Vše jemně ochutíme octem a konečně přidáme červené víno. Omáčku vaříme, dokud se její objem nezmenší na třetinu.
Ke kachnímu masu se hodí výrazné odrůdy jako Rulandské modré.
Přidáme hroznové víno a vše krátce podusíme. Zbývá pokrm dochutit, podle chuti.
Samotná prsa nakrájíme na plátky a podáváme společně s hroznovou omáčkou. Jako příloha se nejvíce hodí krokety nebo bramborová kaše.
Dobrou chuť!