Kachní prsa s hroznovým vínem

Kachní psa s omáčkou skvěle doplní červené hroznové víno. Jednoduchý recept připravíte za 45 min.

zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/6775-divoka-kachna-plnena-hroznovym-vinem.html


Potřebujeme:

  • 500g        červené  hroznové víno
  • 300 ml    červené víno
  • 2 ks          kachní prsa (s kůží)
  • 2 ks         tymiánu
  • 20 g         čerstvý zázvor

Postup:

Kachní maso v kůži očistíme předtím, než vrchní část kůže nařežeme na čtverečky. Maso musí zůstat celé. Maso pak pomalu opékáme dozlatova (7 minut). Posléze 2 minuty restujeme.
Takto opečené maso osolíme a necháme dopéct dalších 15 minut.

Hroznové víno omyjeme, nakrájíme na polovinu a vypeckujeme.
Chilli papričky očistíme a nakrájíme.
Zázvor oloupeme a jemně nakrájíme.

Pár minut restujeme zázvor. Pak přidáme chilli papričky a kachní výpek. Vše jemně ochutíme octem a konečně přidáme červené víno. Omáčku vaříme, dokud se její objem nezmenší na třetinu.
Ke kachnímu masu se hodí výrazné odrůdy jako Rulandské modré.

Přidáme hroznové víno a vše krátce podusíme. Zbývá pokrm dochutit, podle chuti.

Samotná prsa nakrájíme na plátky a podáváme společně s hroznovou omáčkou. Jako příloha se nejvíce hodí krokety nebo bramborová kaše.

Dobrou chuť!