Pečené kuře s houbami na červeném víně nejlépe chutná připravené z domácích potravin na samotě u lesa.
Zdroj: https://food52.com/recipes/25762-chicken-breasts-roasted-with-potatoes-and-mushrooms
Potřebujeme:
1 ks kuře
200 g houby
2 dl červené víno
2 lžíce mouka hladká
½ lžíce mletá pálivá paprika
2 ks bobkový list
1 ks červená paprika
1 špetka tymián
4 ks menší cibule
6 lžic olej
2 špetky majoránka
1 lžíce mletý pepř
2 lžíce ostrý kečup
Postup:
Omyté kuře rozdělíme na 4 kusy. Vše potřeme směsí mouky, soli a pepře. Porce kuřete smažíme na předem rozpáleném oleji.
Do výpeku vmícháme nakrájenou cibuli, kečup a mletou papriku a smažíme. Při oddělování tuku zastříkáváme vodou. K tomuto základu nyní přidáme rozpálené kuře. Nyní přidáme další koření i konečně červené víno. Vše dusíme pod pokličkou.
Pro kuře na houbách doporučujeme .
Mezitím očistíme a nakrájíme papriku a houby, které pak restujeme na zhruba 2 lžících oleje. Posléze přidáme i hrášek. Celou směs dáme na 5 minut dusit ke kuřeti.
Takto připravené kuře vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 220 stupňů a pečeme do zlatova.
Ke kuřeti na červeném víně se jako příloha hodí pečené brambory s petrželkou a domácí salát.
Dobrou chuť!