Kuře na červeném víně s houbami

Pečené kuře s houbami na červeném víně nejlépe chutná připravené z domácích potravin na samotě u lesa.

Zdroj: https://food52.com/recipes/25762-chicken-breasts-roasted-with-potatoes-and-mushrooms


Potřebujeme:

1 ks            kuře
200 g         houby
2 dl             červené víno
2 lžíce        mouka hladká
½ lžíce      mletá pálivá paprika
2 ks           bobkový list
1 ks           červená paprika
1 špetka    tymián
4 ks            menší cibule
6 lžic           olej
2 špetky    majoránka
1 lžíce        mletý pepř
2 lžíce        ostrý kečup

Postup:

 

Omyté kuře rozdělíme na 4 kusy. Vše potřeme směsí mouky, soli a pepře. Porce kuřete smažíme na předem rozpáleném oleji.

Do výpeku vmícháme nakrájenou cibuli, kečup a mletou papriku a smažíme. Při oddělování tuku zastříkáváme vodou. K tomuto základu nyní přidáme rozpálené kuře. Nyní přidáme další koření i konečně červené víno. Vše dusíme pod pokličkou.

Pro kuře na houbách doporučujeme .

Mezitím očistíme a nakrájíme papriku a houby, které pak restujeme na zhruba 2 lžících oleje. Posléze přidáme i hrášek. Celou směs dáme na 5 minut dusit ke kuřeti.

Takto připravené kuře vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 220 stupňů a pečeme do zlatova.

Ke kuřeti na červeném víně se jako příloha hodí pečené brambory s petrželkou a domácí salát.

Dobrou chuť!