Lehké a vydatné jídlo se směsí koření a barevné papriky. S žitným chlebem jako přílohou se jedná i o poměrně zdravý hlavní chod, který připravíme s jen s několika kapkami oleje.
zdroj: https://itesco.cz/hello/recepty/kureci-nudlicky-na-vine/548018/
Potřebujeme:
- 200g kuřecí prsa
- 1 ks mrkev
- 1/4 ks žlutá paprika
- 1/4 ks zelená paprika
- 1/4 ks červená paprika
- 3 lžíce červené víno
- hermelín
- žitný chléb
Na marinádu
- 3 – 4 lžíce olivový olej
- celer (sušený)
- oregano
- 1 l červené víno
- saturejka
- sůl, pepř
Postup
Kuřecí maso je třeba po očištění pouze lehce naklepat a vložit do předem připravené marinády alespoň na 4 hodiny.
Marináda
Smícháme olivový olej, pepř, oregano, saturejky, sůl a sušený celer. Podle chutí přidáme pár kapek červeného vína.
Ke smaženému kuřecímu masu je ideální výrazné, ale lehčí víno jako Veltlínské zelené.
Umytou a vyčištěnou papriku, rajčata a pórek nakrájíme nadrobno.
Kuřecí plátky smažíme na zbytku oleje z marinády. Chvíli restujeme a přidáme nakrájenou zeleninu. Červené víno přidáváme, jakmile maso začne měknout.
Hotové maso s marinádou ihned servírujeme společně s hermelínem a žitným chlebem.
Dobrou chuť!