Kuřecí nudle na víně

Lehké a vydatné jídlo se směsí koření a barevné papriky. S žitným chlebem jako přílohou se jedná i o poměrně zdravý hlavní chod, který připravíme s jen s několika kapkami oleje.

zdroj: https://itesco.cz/hello/recepty/kureci-nudlicky-na-vine/548018/


Potřebujeme:

  • 200g      kuřecí prsa
  • 1 ks        mrkev
  • 1/4 ks    žlutá paprika
  • 1/4 ks    zelená paprika
  • 1/4 ks    červená paprika
  • 3 lžíce    červené víno
  • hermelín
  • žitný chléb

 

Na marinádu

  • 3 – 4 lžíce    olivový olej
  • celer (sušený)
  • oregano
  • 1 l  červené víno
  • saturejka
  • sůl, pepř

Postup

Kuřecí maso je třeba po očištění pouze lehce naklepat a vložit do předem připravené marinády alespoň na 4 hodiny.

Marináda
Smícháme olivový olej, pepř, oregano, saturejky, sůl a sušený celer. Podle chutí přidáme pár kapek červeného vína.
Ke smaženému kuřecímu masu je ideální výrazné, ale lehčí víno jako Veltlínské zelené.

Umytou a vyčištěnou papriku, rajčata a pórek nakrájíme nadrobno.

Kuřecí plátky smažíme na zbytku oleje z marinády. Chvíli restujeme a přidáme nakrájenou zeleninu. Červené víno přidáváme, jakmile maso začne měknout.

Hotové maso s marinádou ihned servírujeme společně s hermelínem a žitným chlebem.

Dobrou chuť!