zdroj: http://www.pazitka.cz/hlavni-chod/bolonska-omacka-na-cervenem-vine-a-celozrnne-spagety/
Potřebujeme:
- 500g mleté maso
- 2dl bílé víno
- 2 – 3 stroušky česnek
- 2 – 3 stroušky mletá paprika
- 2 – 3 stroušky kmín
- majoránka
- maggi
Postup
Rozpálíme olej a osmahneme mix mletého masa, které je možno předem osolit. Případně může jídlo dochutit maggi. Podle chuti přidáme mletou paprikou, kmín, strouhaný česnek, majoránku.
Okořeněnou směs zamícháme a přidáme sklenku červeného vína. Promícháme a podáváme.
Ideální odrůda pro mleté maso se špagetami je výrazná. Zkuste například Sylvánské zelené.
Jako příloha postačí chléb. Ideální jsou ale špagety, kolínka nebo jiné těstoviny. Špagety s červeným vínem lze dochutit a ozdobit kečupem i hořčicí.
Dobrou chuť!