zdroj: http://www.pazitka.cz/hlavni-chod/bolonska-omacka-na-cervenem-vine-a-celozrnne-spagety/ Potřebujeme: 500g mleté maso 2dl bílé víno 2 – 3 stroušky česnek 2 – 3 stroušky mletá paprika 2 – 3 stroušky kmín majoránka maggi Postu...
Vaříme na víně
Chcete zvednout úroveň svých kulinářských dovedností a zároveň obměnit svůj jídelníček? V této sekci naleznete různé recepty, které využívají bílé i červené víno pro obohacení chutí od tradičních českých pokrmů až po mezinárodní speciality. Od mletého masa na víně, přes kuřecí nudle až po kachní prsa s hroznovým vínem a kuře na červeném víně s houbami.
Tyto recepty nejenže osvěží vaše stolování, ale představí vám i způsoby, jakými víno může zvýraznit a doplnit chuť vašich oblíbených jídel. Připojte se k nám a začněte experimentovat s vínem ve vaší kuchyni.
Lehké a vydatné jídlo se směsí koření a barevné papriky. S žitným chlebem jako přílohou se jedná i o poměrně zdravý hlavní chod, který připravíme s jen s několika kapkami oleje. zdroj: https://itesco.cz/hello/recepty/kureci-nudlicky-na-vine/548018/ Potřebujeme: 200g kuřecí prsa 1 ks mrkev 1/4 ks žlutá p...
Kachní psa s omáčkou skvěle doplní červené hroznové víno. Jednoduchý recept připravíte za 45 min. zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/6775-divoka-kachna-plnena-hroznovym-vinem.html Potřebujeme: 500g červené hroznové víno 300 ml červené víno 2 ks kachní prsa (s kůží) 2 ks &nbs...
Spojení dobrého jídla s kvalitním vínem má v mnoha národech velkou tradici. Nejvíce je to patrné v jižní Evropě. I u nás však už řada lidí dbá na výběr vhodného vína k dobrému jídlu. Povíme vám, jak si co nejlépe vychutnat dobré jídlo a pití a uvedeme vás tak do základů gastronomie a gurmánství. Kde se snoubí víno s jídlem Pojmy, které souvisejí s gastronomií a kulinářstvím se v Česku objevují...
Pečené kuře s houbami na červeném víně nejlépe chutná připravené z domácích potravin na samotě u lesa. Zdroj: https://food52.com/recipes/25762-chicken-breasts-roasted-with-potatoes-and-mushrooms Potřebujeme: 1 ks kuře200 g houby2 dl červené...
Když už chceme podávat k dobré večeři dobré víno, měli bychom vědět, jaké. Víme, že víno by mělo být kvalitní. Jaká odrůda se ale hodí k tučnému masu a čím zapít čokoládový dort? V zásadě je to jednoduché. K těžkým jídlům podáváme těžká vína a naopak. Podívejme se postupně na všechny tři hlavní chody. Předkrm Jako předkrm se podávají lehká jídla typu chřest, ke kterému se nejlépe hodí Chardon...
Máte rádi českou kuchyni a moravské víno? Proč to nespojit dohromady? Vína z Moravy mají nezaměnitelné vlastnosti, které se přirozeně snoubí s chutí našich jídel. Jejich kombinací většinou nic nezkazíte. Pečená husa s houskovým knedlíkem, to je zážitek, víno z pálavských vrchů taky. Dohromady se jedná o úplnou gastronomickou extázi. Nejde o náhodu. Naše víno a jídlo pochází ze stejné půdy a...
Víno je skvělá ingredience k masu i těstovinám. Víno je skvělé jen tak samostatné. Víno ale může být skvělé konzumovat i jinak a pořád to stojí za to. Úprava vína nemusí být spojená jen s jídlem. Některé úpravy jsou notoricky známé, jiné vás možná překvapí. Klasiky Už staří Římané věděli, jak dobrý nápad je zředit lehké víno s vodou. Ideální poměr vína a vody je 1:3. Vinný střik je pak skvě...
Víno jako ingredience dodává jídlům jakýsi šmak. K masu se podává červené, ke sladkému růžové, k rybám bílé. Aby ale víno efektivně posílilo chuť jídla, musíte vědět jaké koupit a jak ho použít. Víno může zvýraznit chuť a zlepšit celý gastronomický zážitek. Na druhou stranu ale může zkazit celou večeři pro 20 lidí. Přečtete si, na co si dávat pozor. Cena či kvalita? Je jasné, že je zbytečné...