Armagnac Delord Millésimés - 1981, 0,7l

4 hodnocení
 
 

Originální dárek pro oslavence s uvedeným ročníkem 1981 na etiketě.

Pro zvlášť náročné zákazníky je určeno omezené množství nejlepších ročníků vyrobených v letech 1907 až 1996. Po stočení do typických saténových lahví jsou ručně nalepeny etikety a kvalita produktu je potvrzena tradiční rodinnou voskovou pečetí. Baleno v elegantní ručně vyráběné dřevěné krabici.

 
Dostupnost Skladem do 24h
4 145 Kč    
Kód produktu 13117
Značka Armagnac Delord
Kategorie Armaňak
 

delord_logo1

Ročník 1981
Země původu Francie
Objem lahve 0,7 l
Obsah alkoholu 40 %

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora 12.10.2021 11:28
Když už se člověk probije k zátce, tak je to lahoda. Ten vosk kolem korku pěkně drží. Obsah láhve je na svůj věk perfektní a je - dle mého názoru - lehce srovnatelný s koňaky ve stejné cenové relaci...

Historie a výroba

Výroba v rodinné destilerii začala v roce 1893, kdy se Prosper Delord se svým pojízdným destilačním přístrojem usadil ve vesničce Lannepax. Nyní již třetí generace vyrábí podle původních postupů pověstný destilát, zrající po mnoho let v dubových sudech. Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d‘Origine Controlée. Pro výrobu se používají tři odrůdy bílého vína - follé blanche, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy se sbírají postupně podle zralosti. Destilace probíhá od začátku prosince do konce ledna ve dvou starých měděných destilačních přístrojích -  alambic armagnacais.

Zrání a lahvování

Po destilaci a několikanásobné filtraci je bezbarvý destilát stočen do hluboce vypálených dubových sudů z oblasti Limousin o objemu 420l. Porézní dřevo zaručuje dobrou prostupnost při odpařování alkoholu v průběhu zrání. Následně jsou sudy převezeny do skladu, kde dlouhodobě zrají 20 až 45 let. V průběhu let dřevo postupně zabarvuje armagnac přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do rubínové barvy. Současně dochází ke zjemňování chuti a poklesu množství alkoholu. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval kritéria maximální kvality. Před lahvováním do typických saténových lahví tvaru „basquaise“ jsou jednotlivé produkty namíchány Jacques Delordem do požadované kvality.

Delord-XO-logo