Barbancourt Haitian Proof White, 55%, 0,7l
Popis
Příběh haitské společnosti Barbancourt začíná v roce 1862, kdy francouzský přistěhovalec Dupré Barbancourt poprvé vyrobil rum pomocí destilačních přístrojů typu Charentais, podobných těm, které se používají pro výrobu koňaku.
V roce 1949 Jean Gardère přemístil výrobu do nového závodu v blízkosti polí s cukrovou třtinou. Na počátku 50. let 20. století se v Domaine de l'Etoile začalo s destilací.
Zemětřesení na Haiti v roce 2010 lihovar Barbancourt vážně zasáhlo. Po čtyřech měsících se však podařilo obnovit provoz, což svědčí o jeho schopnosti obstát v náročných podmínkách.
Po smrti Thierryho Gardère, který stál v čele podniku 27 let následoval právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž vrátila plnou kontrolu nad společností Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající podíly rodiny. Delphine je pátou generací Gardère, která dohlíží na Barbancourt, a druhou ženou. Podařilo se jí vdechnout značce Barbancourt modernější a mezinárodnější rozměr.
Palírna Barbancourt se nachází pouhé čtyři kilometry od zálivu Port-au-Prince, uprostřed polí s cukrovou třtinou. Využívá nejmodernější technologie ke snížení emisí do životního prostředí a spotřeby energie. Základem výroby rumu v Barbancourtu je studniční voda a sbíraná dešťová voda. Přibližně deset procent cukrové třtiny se sklízí na pozemcích společnosti, které sousedí s palírnou. Zbytek pochází od tisíců místních zemědělců, většinou v okruhu padesáti kilometrů od palírny.
Haitian Proof je destilován v měděných kolonách podle tradičních metod. Typicky haitský, se zelenými tóny čerstvé šťávy z cukrové třtiny a eukalyptu, tento výjimečný bílý rum může být popíjet čistý nebo jako součást koktejlů. Je lahvován při síle 55 %.
Země původu | Haiti |
Obsah alkoholu | 55,0 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.