Cava Jaume Serra Brut Nature, 0,2l
Popis
Španělská Cava je šumivým vínem na pomezí Champagne a Prosecca. Technologií výroby se blíží Champagne, měkkosti, příjemným ovocným charakterem a hlavně cenou se zase blíží Proseccu. Oproti němu však bývá tradičně suchá.
Barva vína | Bílé víno |
Obsah cukru | Brut |
Země původu | Španělsko |
Odrůda | 50% Macabeo, 35% Parellada, 15% Xarel |
Vinařská oblast | Katalánsko |
Objem lahve | 0,2 l |
Obsah alkoholu | 11,5 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Šumivá vína Cava
Španělské vinařství Jaume Serra je situováno na kopci, který se tyčí na břehu u Středozemního moře poblíž Barcelony. Jeho počátky se datují k roku 1647, kdy zázemí vinařství sloužilo jako pevnost, která skrývala průchod do města.
Dnes vinice vinařství zaujímají rozlohu 125 hektarů a mezi nejčastěji pěstované odrůdy zde patří Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo a Chardonnay.
Produkční kapacita vinařství je 5 mil. kg hroznů, ze kterých se vyrobí 20 milionů lahví vína ročně. Místní výroba disponuje s nejmodernějšími technologiemi výroby a zrání. Mají k dispozici 3500 amerických a francouzských dubových sudů, které se využívají ke zrání vín Crianza, Reserve a Gran Reserve.
Šumivá vína Cava jsou zde vyráběna tradiční metodou „Champenoise“, což zahrnuje druhotné kvašení přímo v láhvi. Hrozny, ze kterých se vína Cava vyrábí pocházejí především z oblasti Katalánska. Výroba vín Cava Jaume Serra odstartovala již v roce 1874 a dnes je v nabídce několik variant. Tato vína získala opakovaně prestižní ocenění na světových výstavách a soutěžích. U nás na e-shopu můžete některá z nich vyzkoušet a osobně se o jejich kvalitě přesvědčit.