Centenario Fundación 25 YO, Gift Box, 40% , 0,7l
Popis
Výroba rumu CENTENARIO je datována už od roku 1969. Proces výroby rumu CENTENARIO začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, přičemž sklizeň připadá vždy na léto. Seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva. Šťáva je následně podrobena procesu kvašení, během kterého speciální kvasničné kultury přemění cukr v alkohol a jiné látky. Po dokončení se surovina pro nejlepší kostarický rum čistí procesem destilace. Jedním z produktů destilace je tzv. „mladý alkohol“, který se skladuje v ručně vyráběných sudech z bílého dubu. Tím se zahajuje proces zrání, který dává rumu CENTENARIO jeho vůni, nezaměnitelnou chuť a charakteristické vlastnosti nejlepšího rumu v Kostarice.
Země původu | Kostarika |
Obsah alkoholu | 40 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vše, co dělá Kostariku výjimečnou, se odráží i v lahodném rumu Centenario. Šetrné využívání přírodních zdrojů a spokojení zkušení zaměstnanci jsou základem jejich úspěchu.
Historie společnosti Ron Centenario vyrábějící rumy Centenario se začala psát v roce 1985 ve městě San José na Kostarice. Tehdy rum Añejo Especial 7 povstal jako první rum z dnešní velké rodiny Centenario a byl připraven soutěžit — a to nejen proto, že byl pojmenován po slavném dostihovém koni. V následujících letech se k tomuto průkopníkovi přidalo mnoho dalších výjimečných rumů.
Ron Centenario je vyznáním lásky, poctou ráji, který je jeho domovem. Je výsledkem harmonického spojení mnoha faktorů: zručnosti místních zaměstnanců a jejich životní postoj k přírodním zdrojů, vlastenecké hrdosti, která vede k jeho vzniku a kterou rum následně přenáší do celého světa.
Zakuste ducha Kostariky — ochutnejte rumy Centenario!