Copperhead Gin GIBSON, 40%, 0,5l

1 hodnocení
 
 

Ultra prémivý gin fantastického vzhledu a podmanivé chuti.
Na vývoj tohoto ginu se podílel majitel londýnského The Gibson baru, slovenský barman Marián Beke.

Dostupnost Skladem (2 ks)
898 Kč    
Kód produktu 58098
Značka Copperhead
Kategorie Giny
 

Použité aromatické složky (botanicals): 19 – plody jalovce, koriandr, strouhaná kůra pomerančů, kořen anděliky, kardamom, muškátový květ, pepř, lékořice, bobkový list, zázvor, pimentovních pravý, fenykl, semínka kopru a další.

Destilováno: 1x I Stařeno: ne

Výsledná chuť: bohatá a plná, bohatá s lehkou nasládlou dochutí po použitém geneveru.

Zajímavou ingrediencí je, kromě netypických bylinek a koření, osmiletý single cask genever, což je historický předchůdce ginu.

Země původu Belgie
Obsah alkoholu 40,0 %
Objem lahve 0,5 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

cooperhead

Výrobci ginu Copperhead vrací do centra pozornosti alchymistickou historii ginu. Alchymisté po staletí hledali elixír, který by poskytl věčný život. Léčivé účinky jalovcových bobulí, které jsou základem každého ginu, známe už od nepaměti.

Příběh ginu Copperhead začíná létě 2013, kdy nadšeného lékárníka Yvana Vindevogela zaujal článek popisující fascinující výrobu ginu. Inspirován svou praxí a léčivou mocí lektvaru se rozhodl vytvořit tento neobyčejný gin. Povedlo se mu uvařit nejlepší London Dry a vrátit tak gin k jeho kořenům. Celé měsíce ladil kompilaci ingrediencí, aby vznikl současný Copperhead gin. Nakonec došlo k výběru pěti ingrediencí: jalovcových bobulí, kardamomu, anděliky, semen koriandru a pomerančové kůry.


Copperhead se vyrábí v autentických měděných destilačních přístrojích. Každý destilační proces je prováděn s vášní a vysokou odborností. Při první destilaci se organické rostlinné látky Copperhead zahřívají, čímž se uvolňují jejich komplexní charakteristické vůně. Čtyřicetiprocentní gin má charakteristickou dominantní jalovcovou chuť s citrusovým nádechem, díky čemuž vzniká jemný a decentní gin.