Hendrick´s gin, 41,4%, 1l
Popis
Výroba Hendrick´s Ginu je odlišná od konkurence, neboť využívá dvě metody destilace – Bennet still a Carted-Head still. Výsledný gin vzniká prakticky smícháním dvou různě destilovaných ginů. Výroba je malosériová, destilace pomocí „Bennet still metody“ se provádí ve 450 litrových měděných nádobách. Destilát je 24 hodin louhován spolu se směsí bylin a koření, poté se zahřívá a páry se kondenzují. Oproti tomu „Carted-Head still“ metoda se promění destilát v plynné skupenství. Plyn prochází přes koše s kořením a bylinkami, a takto obohacen je převeden zpět na kapalinu. Hendrick´s Gin je také jedinečný tím, že do výsledného smíchaného ginu esenci z okvětních lístků růže (Bulgaria Rosa Damascena) a okurek. To ginu dodává specifickou chuť. „Bennet still“ metoda je pojmenována podle majiteli firmy, který v Londýně v roce 1860 vyrobil malé měděné destilační zařízení, které vydražil na londýnské aukci v roce 1966 Charles Gordon, ředitel skotské destilérky a pravnuk Williama Granta. Destilační zařízení využívající „Carted-Head still“ metodu již destilérka vlastní od roku 1948. Destilérka zabývající se především výrobou skotské whisky třicet let experimentovala s výrobou ginu. Hendrick´s Gin byl představen v roce 1999 a hned si získal velmi početnou skupinu fanoušků. Kromě mnohých ocenění ho v roce 2003 označil Wall Street Journal za nejlepší gin na světě.
Země původu | Skotsko |
Obsah alkoholu | 41,4 % |
Objem lahve | 1,0 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Doušek tekutiny uzavřené v gentlemanské lahvi s etiketou Hendricks Gin vás rázem přenese do drsné, leč uhrančivě krásné skotské vrchoviny. Pro Skotsko je samozřejmě typická výroba prvotřídní whisky. Nicméně tento gin je dalším malosériově vyráběným produktem, na který může být celé Skotsko právem hrdé. Výsledný gin vzniká smícháním dvou různě destilovaných ginů. V jeho chuti a vůni se snoubí pečlivě vyladěná chuť bylinek a koření.
Hendrick´s Gin je také unikátní v tom, že do výsledného ginu se přidává esence z okvětních lístků růže (Bulgaria Rosa Damascena) a okurek. Právě sofistikované výrobní procedury dodávají ginu velmi specifickou chuť. Hendrick´s Gin byl uveden v roce 1999 a okamžitě si získal velmi početnou skupinu fanoušků. Kromě četných ocenění byl v roce 2003 označen listem Wall Street Journal za nejlepší gin na světě.