Při objednání do 13.12. garantujeme doručení do Vánoc!

Joseph Mellot - Sancerre blanc La Chatellenie 2022, 0,75l

1 hodnocení
 
 

Bílé víno z nejznámější apelace používající Sauvignon blanc.
Zlatavá barva se zelenými odlesky. Ve vůní tóny jarních květů a svěžích citrusů. Harmonická chuť s trochou decentních kyselin, mineralita pochází z křemičitého podloží vinic.

Dostupnost Skladem (1 ks)
699 Kč    
Kód produktu 13445
Značka Joseph Mellot
Kategorie Víno
 

Víno z rodinného vinařtsví Joseph Mellot. Kvalitní zástupce "sauvignonů" ze Sancerre. Vinice více jak 30 let staré, podloží jílovito kamenité. Značný minerální projev vína. Zlatavá barva se zelenými odlesky. Ve vůní tóny jarních květů a svěžích citrusů. Harmonická chuť s trochou decentních kyselin, mineralita pochází z křemičitého podloží vinic.

Podobné produkty

  • Chateau de la Roulerie Anjou blanc 2017, 0,75l Kód: 22294
    Chateau de la Roulerie - Anjou blanc 2017, 0,75l
    Skladem (2 ks) Značka: Chateau de la Roulerie

    Skvělé gastronomické víno, které se jako málokteré hodí i k zeleninovým pokrmům, chřestu, sushi či orientální kuchyni. Zdobí ho velmi pěkná struktura i svěží minerální podtón.

    489 Kč
Barva vína Bílé víno
Obsah cukru Suché
Ročník 2022
Země původu Francie
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 14,0 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Joseph Mellot je vinařská rodinná firma s více než 500 lety historie, která se nachází v srdci Vinařské oblasti Loira v oblasti Sancerre. je jedním z nejstarších v celé oblasti Loiry. S vinařskou tradicí, která se dědí z otce na syna, se mohou pochlubit již od roku 1513 a právě na tuto historii klade společnost velký důraz. Hlavním zaměřením vinařství jsou vína "střední Loiry", zvláště pak oblast Sancerre a Pouilly Fumé, avšak v portfoliu nalezneme také vína z Touraine a Saumur.

Při výrobě svých vín používá Joseph Mellot nejmodernější vinařské postupy, jako například vinifikaci na nerezových nádobách při kontrolované teplotě, či zrání červených vín na barikových sudech z dubů pěstovaných v okolí Sancerre. Díky tomu jsou červená vína měkčí a s menším podílem tříslovin než například ta z oblasti Bordeaux. Celkově se jedná o vinařství s dlouholetou tradicí, které se nebojí inovací a úspěšně spojuje historii s moderními technologiemi