Kiyomi japanese rum 40%, 0,7l
Popis
Destiluje se z melasy z místní cukrové třtiny, která fermentuje 30 dní a následně se destiluje ve dvojité koloně a poté 6 měsíců odpočívá v nerezových tancích. Výsledkem je velmi aromatický a čistý rum, který lze snadno pít, ale vynikne především v klasických koktejlech jako Daiquiri, Cuba Libre , nebo Mojito.
Historie samotného lihovaru je velmi zajímavá. Původně se lihovar jmenoval Taiyou, založen byl v roce 1961 Tadashi Matsudou a zásoboval rumem zejména místní americkou civilní správu. V roce 1969 se společnost přejmenovala na HELIOS a dnes, kromě skvělého rumu, vyrábí i pivo, saké a místní lihovinu z rýže, awamori.
Země původu | Japonsko |
Obsah alkoholu | 40 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.