La Farra Prosecco Superiore Millesimato Valddobiadene DOCG BRUT, 1,5l

1 hodnocení
 
 

Prosecco jasně slámově žluté barvy s velmi jemnými bublinkami. V násedchu čerstvé, elegantní, s ovocnými tóny jablek a broskví. Na patře suché s atraktivní kyselinkou. Lehký, suchý závěr.

Dostupnost Skladem (1 ks)
729 Kč    
Kód produktu 78210
Značka La Farra
Kategorie Víno
 

Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost DOCG
Obsah cukru Brut
Země původu Itálie
Vinařská oblast Veneto
Objem lahve 1,5 l
Obsah alkoholu 12,5 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

Produkční oblast

Produkční oblast je dána historicky, je omezena na svahy 15 obcí ležících mezi dvěma městy Conegliano a Valdobbiadene. Omezená rozloha oblasti svědčí o cenné povaze výrobku.

Hrozny

Podle tradice se víno vyrábí nejméně z 85% hroznů odrůdy Glera a nejvýše z 15 % hroznů odrůdy Verdiso, Bianchetta, Perera a Glera Lunga, tedy odrůd, které jsou na svazích Conegliano-Valdobbiadene přítomny po celá staletí. Pro výrobu (plně šumivého vína) spumante se může použít i odrůda Pinot a/nebo Chardonnay.