Při objednání do 13.12. garantujeme doručení do Vánoc!

Malbec, Coleccion, Michel Torino, 0,75l

7 hodnocení
 
 

Malbec je víno rubínově červené barvy s fialovými tóny. Intenzivní aroma připomíná švestky a černé třešně. Vyzrálá chuť s příchutí moruší s příjemnými taniny.

Dostupnost Skladem (8 ks)
189 Kč    
Kód produktu 12042
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
 

Malbec je víno rubínově červené barvy s fialovými tóny. Intenzivní aroma připomíná švestky a černé třešně. Vyzrálá chuť s příchutí moruší s příjemnými taniny dělá toto víno obzvlášť pitelným.

Doporučená teplota podávání je 18 – 20°C.

Malbec je ideální doplněk k červeným masům, zvěřině a pastám.

Skladovací potenciál tohoto vína je 4 – 5 roků.

Barva vína Červené víno
Obsah cukru Suché
Země původu Argentina
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 13 %
Řada Coleccion
Doba archivace 4-5 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.