Malbec, Traditional, Michel Torino, 0,75l
Popis
Červené víno vyrobené z hroznů odrůdy Malbec pocházejících z vinařské oblasti SALTA, údolí Cafayate v Argentině. Malbec je odrůda modrých hroznů původem z Francie, kde vznikla spontánním křížením odrůd Magdeleine Noire des Charentes a Prunelard. Malbec pěstovaný v Argentině má jemnější, sametový charakter a zralé taniny, je šťavnatý a ovocitý, v buketu s tóny fialek.
Barva tohoto vína je karmínově červená. Vůně vína je ovocná, s nádhernými tóny švestek a borůvek. Chuť je jemně tříslovitá, což dělá z vína příjemný nápoj i k delšímu posezení s přáteli.
Doporučuje se podávat při teplotě 18 – 20°C.
Chuťově jemnější červené víno je ideální k vepřové panence, k srnčímu masu i k sýrům s bílou plísní a vyzrálejším tvrdým sýrům.
Barva vína | Červené víno |
Obsah cukru | Suché |
Země původu | Argentina |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.
Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.