Martell Cordon Bleu, 40%, 0,7l

Neohodnoceno
 
 

Tento komplexní 25letý koňak s osobitým charakterem, který ocení spíše náročnější zákazníci. Je velice kvalitní s jemnou a vyzrálou chutí.

Dostupnost Skladem (1 ks)
3 999 Kč    
Kód produktu 67323
Značka Martell
Kategorie Alkohol
 

Podobné produkty

  • 89224 martell cordon bleu l e 2024 40 0 7l Limitovaná edice Kód: 89224
    Martell Cordon Bleu, L.E. 2024, 40%, 0,7l
    Skladem (2 ks) Značka: Martell

    Tento komplexní 25letý koňak s osobitým charakterem, který ocení spíše náročnější zákazníci. Je velice kvalitní s jemnou a vyzrálou chutí.

    Barva koňaku je sytě jantarová.
    Bohaté aroma s tóny skořice, květin a sušených švestek, která mu dodávají sladkost.Chuť je pružná s plným tělem, se zaobleným smyslem pro vanilku, citrusovou kůru a koření.
    Tóny sušených ořechů, pražených kakaových bobů a kaštanů. Závěr je teplý s koženými tóny, dlouhý a uspokojivý.

    4 899 Kč
Země původu Francie
Obsah alkohlu 40 %
Objem lahve 0,7 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Koňaky Martell jsou jedny z nejstarších koňaků na světě. Dokonce o několik let starší než koňaky značky Rémy Martin. Před nedávnem oslavila společnost Martell & Co. 300 let od svého založení. Historie společnosti sahá až do roku 1715, kdy Jean Martell založil podnik s cílem vyrábět pouze koňaky té nejvyšší kvality.

Díky legendárním lahvím Martell Cordon Bleu, cuvée Martell Extra L'Or de Jean Martell a nedávné Création Grand Extra z roku 2007 se společnost etablovala na trhu s luxusním zbožím. Patří do skupiny Pernod Ricard a každoročně prodá kolem 15 milionů litrů.


Koňak Martell se vyrábí z velmi specifického druhu bílého vína, které pochází z hroznů vypěstovaných ve francouzském městě Cognac.
Víno se dvakrát destiluje v měděných destilačních přístrojích a zraje minimálně dva roky, než se z něj stane koňak. Ve srovnání s ostatními výrobci koňaku je Martell jediným, kdo destiluje výhradně z čistého vína a vyrábí takzvané eux-de-vie, které se pak používá k výrobě koňaku.

Při zrání využívají speciálně jemně zrnité dubové dřevo, které dodává jejich koňaku jemnou dřevitou chuť. Některé z nejstarších koňaků od společnosti Martell zrály dvacet až sedmdesát let, než byly naplněny do lahví a uvedeny na trh. Tyto starší šarže se mohou prodávat za několik tisíc dolarů a často jsou velmi vyhledávané sběrateli a odborníky na koňak.

Malou ochutnávku jsme pro vás nachystali i u nás.