Naga Java Reserve Celebration, 40%, 0,7l
Popis
V ústech je díky své hladkosti a jemnosti velmi svůdný! Díky pikantním tónům odhaluje svoji osobost. Chuť je podobná vůni, jen je ještě výraznější a otevírají se do exotických a dřevěných fragmentací. Chuť je neuvěřitelně komplexní a harmonická.
Začátkem XVIII. století, byl indonéský rum mnohem lépe ceněn než rum karibský. Jméno rumu značí mystického asijského draka Naga. Drak stvoření, strážce země a přírodních pokladů a symbol prosperity a plodnosti.
Naga rum je autentický, gurmánský a rafinovaný. Tento rum představuje příjemnou rovnováhu mezi aromatickým požitkem a chutí. Ve vůni vystupují kořeněné, bylinné a dřevěné tóny.
Přímo dokonalý podpis stařených Indonéských rumů.
Je destilován v severní části ostrova Java podle antických asijských technik. Dlouhá a pomalá fermentace melasy je podporována sladovými Javanskými červenými rýžovými kvasnicemi.
Výsledný rum je směs dvou destilací. První destilace se provádí původní starou kotlíkovou metodou a ta druhá metodou sloupcovou.
Poté dochází k procesu stárnutí. První zrání je v dřevěném sudu z teakového dřeva Jati a následně v sudu po bourbonu.
Tímto vzniká jediněčný rum oceňovaný nejen znalci.
Země původu | Indonésie |
Obsah alkoholu | 40,0 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Indonéské rumy
Asijský rum Naga pochází Indonésie, konkrétně z ostrova Jáva. Rumy Naga zhmotňují a oslavují asijské tradice v pěstování cukrové třtiny a destilace rumu. Nágové jsou jedním z kulturních a mytologických pojítek, která spojují toto obrovské území, jež se rozkládá od Bengálského zálivu po Jávské moře, od Indického oceánu až po Tichý oceán.
Dříve než se v Karibiku začala pěstovat cukrová třtina, dříve než se v Londýně začal destilovat gin, dokonce dříve než bylo poprvé použito slovo "alkohol", pili lidé arak. Na konci 15. století se portugalští a nizozemští obchodníci dostali na ostrov Jáva. Zjistili, že čínští plantážníci cukrové třtiny vyvinuli tajný recept, který umožňoval kvašení melasy a následnou destilaci, z níž se vyráběl nápoj, který je dnes známý jako BATAVIA ARRACK - INDONÉSKÝ RUM.
Naga Java Reserve je směsí dvou destilací: první je 65% destilát získaný destilací v tradičních čínských destilačních přístrojích. Druhý, 92% obsah alkoholu, je získán destilací v kolonovém destilačním přístroji. Proces dvojího zrání v dubových sudech jati (teak) a sudech po bourbonu nabízí rumům Naga harmonickou rovnováhu mezi jemně kořeněnými tóny a exotickým ovocem. Ochutnejte tyto exotické rumy z naší nabídky, které jsou vhodné i jako dárek pro každého milovníka rumu.