- VÝROBCE: Francois Giboin, L´Hermitage
- OBLAST: Borderies
- DOBA ZRÁNÍ: V průměru 6 let stáří. Pineau Rouge bylo vytvořeno asambláží 1/5 starého Pineau, 1/5 3letého Pineau, 1/5 4letého Pineau, 1/5 5letého Pineau a 1/5 z vintáže předchozího roku. Macerace hroznů probíhá při 34°C po 3-6h. Poté Pineau z odrůdy Merlot stárne na polovičních, 600l sudech.
- BUKET, CHUŤ: V jemné chuti se pojí příjemné tóny černého rybízu a ostružin.
- SNOUBENÍ S POKRMY: Doporučujeme podávat nachlazené, vhodné jako originální welcome drink, aperitiv či digestiv. Vhodné je spojení s čokoládou.
- BALENÍ: 75cl – Elegantní lahev s vylisovanou pečetí výrobce
Pineau des Charentes – Giboin Rouge, 0,75l
Popis
Podobné produkty
Země původu | Francie |
Obsah alkoholu | 17 % |
Objem lahve | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
François Giboin je skutečně osobitý výrobce luxusního koňaku. Podnik působí v Borderies a vlastní 13,5 hektaru vinic. Vlastník François Giboin je šestou generací výrobců koňaku na tomto statku, jehož vznik se datuje do roku 1830. Na místních vinicích se pěstuje Ugni Blanc a na zbytku červené hrozny, které budou použity pro Pineau des Charentes.
Každý rok Francois nakupuje 6 až 8 nových sudů a nechává své destiláty zrát poněkud specifickou metodou. Před lahvováním se z různých ročníků vyrobí směsi, které se shromáždí ve velkých tancích, kde se 12 měsíců snoubí. Až poté se stáčejí do lahví.
Ročně prodá přibližně 7 000 lahví (tj. 20 % jeho produkce), a to buď na místě, na výstavách po celé Francii, nebo v dalších zemích včetně USA a České republiky. Dalších 20 % produkce si ponechává na statku k dalšímu zrání a dalších 20 % používá pro své pineau. Zbylých 40 % se prodává proslulému a mnohem většímu koňakovému domu Courvoisier, kterého je věrným dodavatelem již desítky let.