Při objednání do 13.12. garantujeme doručení do Vánoc!

Pinot noir, Coleccion, Michel Torino, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Barva Pinot Noir je slabě rubínová.

Vůně výrazně malinová se zemitými a popelovými tóny.
Chuť – jemná a sametová textura, džemovitá. Středně tělnaté, svěží čerstvá chuť s náznaky divokých květů.
Doporučená teplota podávání je 16 – 18 °C.
Červené víno Pinot Noir je vhodné kombinovat s jemnými úpravami červených mas, pečenou kachnou, telecími játry.
Skladovací potenciál 4 – 6 let.

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 187 Kč
Ušetříte 9 Kč (–4 %)
178 Kč
Kód produktu 12426
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 
Barva vína Červené víno
Obsah cukru Suché
Země původu Argentina
Objem lahve 0,75 l
Řada Coleccion

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.