Sauvignon Blanc Alcohol Free, Tarapacá, 0,75l
Popis
Víno z hroznů odrůdy Sauvignon blanc má světle žlutou barvu se zelenými odlesky.
Ve vůni jsou cítit citrusové tóny spolu s aroma ananasu a broskví.
Chuť: jemná, středně plná, ovocná, svěží, vybalancovaný pikantní konec
Doporučujeme podávat k rybám a mořským plodům, drůbežímu masu, těstovinám, zeleninovým salátům
Původní Sauvignon Blanc měl obsah alkoholu 12,4 %, který byl v rotační vakuové odparce snížen na hladinu 0,2 – 0,5 %.
Víno bylo pak čiřeno bentonitem, poté ředěno koncentrovaným moštem a dále stabilizováno. Před lahvováním byla použita tangenciální filtrace.
Víno je vhodné pro všechny, kdo nechtějí nebo nemohou pít alkohol a zároveň si rádi dopřejí kvalitní pití. Ideální je pro řidiče, těhotné ženy, osoby na dietě nebo zdravotně indisponované jedince.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Barva vína | Bílé víno |
Země původu | Chile |
Odrůda | Sauvignon Blanc |
Objem lahve | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe. V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.
Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.
Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.
Vína z Vinařství Viňa Tarapacá v akci jsou k dispozici v dárkové krabici, ve výhodném balení po dvou lahvích, v 3l balení Bag In Box, nebo ve výhodném degustačním balíčku.