Sekt - Ryzlink rýnský, Brut, Žůrek, 0,75l

2 hodnocení
 
 

Sekt je vyroben z odrůdy Ryzlinku rýnského ročníku 2019. Je vyroben metodou Charmat /druhotným kvašením/. Barva sektu je zlatožlutá, vůně připomínající lipový květ. Chuť jemně kořenitá s příjemnou kyselinkou. Doporučujeme podávat vychlazené na teplotu 8-10°C.

Dostupnost Vyprodáno
299 Kč
Kód produktu 58420
Značka Vinařství Žůrek
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Ocenění
Stříbrná medaile Festwine

Barva vína Bílé víno
Obsah cukru Brut
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Znojemská
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 11,5 %
Zbytkový cukr 8,8 g/l
Obsah kyselin 7,3 g/l
Číslo šarže 50/19

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.

Historie vinařství

Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.

Vinařský kraj: Morava Adresa: Nádražní 480, 691 03 Rakvice
Vinařská oblast: Morava Česká republika
Vinařská podoblast: Velkopavlovická Vinařská obec: Rakvice


Filozofie vinařství

Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.

Klasifikace produkovaných vín

Vinařství produkuje široké spektrum vín:

  • Jakostní odrůdová vína
  • Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
  • Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)

Terroir a detail vinic

Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.

Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích

Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.