Sylvánské zelené, bag in box, polosuché, Vajbar, 3l

5 hodnocení
 
 

Barva je světlezlatá. Vůně je svěží a bohatá. Svěží a bohatá. Za kvetoucí loukou se prosazují čerstvě utržené hrozny. Chuť je hladká, plná a svěží s jemně nasládlým závěrem. Pomerančová marmeláda přechází ke svěžím tónům bílého rybízu a citrusů. Podávejte k asijským specialitám.

Při výrobě vína nebyl použit řepný cukr. Víno při kvašení vystačilo pouze s hroznovým cukrem z bobulek. Se stejnými parametry vznikají přívlastková vína. Přívlastek však může být uveden pouze u lahvového vína, proto jsou naše Bag in Box moravská zemská vína...

Dostupnost Skladem (4 ks)
359 Kč    
Kód produktu 66996
Značka Vinařství Vajbar
Kategorie Víno
 

Bag in Box je v překladu pytlík v krabici. Jedná se o velmi moderní způsob balení vín, který úspěšně dobývá nejen restaurace, ale i zahradní párty. Výhodou tohoto obalu je, že se vnitřní sáček smršťuje spolu s vytáčením vína pomocí malé pípy. Nemůže tedy dojít k oxidaci vína a následně k jeho znehodnocení. Navíc velmi praktické, snadno odnositelné a dobře skladovatelné. My jsme Bag in Box překřtili na Wine in Box...

Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Zemské víno
Obsah cukru Polosuché
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Objem 3 l
Obsah alkoholu 12,0 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.

Historie vinařství

Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.

Vinařský kraj: Morava Adresa: Nádražní 480, 691 03 Rakvice
Vinařská oblast: Morava Česká republika
Vinařská podoblast: Velkopavlovická Vinařská obec: Rakvice


Filozofie vinařství

Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.

Klasifikace produkovaných vín

Vinařství produkuje široké spektrum vín:

  • Jakostní odrůdová vína
  • Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
  • Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)

Terroir a detail vinic

Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.

Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích

Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.