Tarapacá, Cabernet sauvignon - Syrah, bag in box, 1,5l
Popis
Tarapacá, přední chilský vinařský dům, je známý svými kvalitními výrobky, které se těší oblibě po celém světě. Jednou z ikonických nabídek je Tarapacá Cabernet Sauvignon - Syrah, které je baleno v praktickém bag in box balení o objemu 1,5 litru, ideálním pro uchování čerstvosti vína.
Cabernet Sauvignon přispívá k výrazné struktuře vína, nabízí bohaté tóny červeného ovoce a robustní taniny. Syrah doplňuje víno o nuance čerstvého černého ovoce a dodává mu výraznou šťavnatost. Společně s tóny vanilky a čokolády tvoří perfektní chuťový zážitek, který je dále umocněn svěží kyselinkou a jemnými taniny. Výroba tohoto vína zahrnuje použití nerezových nádob a pneumatických lisů, díky čemuž je možné uchovat čistotu a svěžest odrůdových charakteristik. Regulace teploty během fermentace a použití malých dubových sudů na zrání červených vín dodávají Tarapacá vínu unikátní profil.
Vinice VIŇA TARAPACÁ se nachází v údolí MAIPO VALLEY, které je proslulé svým horským klimatem a rozdíly mezi denními a nočními teplotami, což přispívá k intenzitě a koncentraci aroma ve víně. Založené v roce 1874, vinařství se pyšní dlouhou historií inovací a kvality. Vyráběná vína jsou silně reduktivní a jejich chuťové vlastnosti jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.
Barva vína | Červené víno |
Obsah cukru | Suché |
Země původu | Chile |
Objem | 1,5 l |
Obsah alkoholu | 13,0 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe. V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.
Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.
Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.
Vína z Vinařství Viňa Tarapacá v akci jsou k dispozici v dárkové krabici, ve výhodném balení po dvou lahvích, v 3l balení Bag In Box, nebo ve výhodném degustačním balíčku.