Tarapacá, Carmenére, 2022, Reserva, 0,75l

49 hodnocení
 
 

Carmenere je původní bordeauxská odrůda, která je v posledních letech vysazována v Chile. Intenzivní červenou barvu, pro tuto odrůdu typickou, doplňuje vůně květin, červených malin a třešní.

Dostupnost Skladem (11 ks)
219 Kč    
Kód produktu 11866
Značka Vinařství Viňa Tarapacá
Kategorie Víno
 

Carmenere je původní bordeauxská odrůda, která je v posledních letech vysazována v Chile. Intenzivní červenou barvu, pro tuto odrůdu typickou, doplňuje vůně květin, červených malin a třešní.

Chuť je plná, vybalancovaná s příchutí kávových zrn a čokolády pocházející z barikových sudů z francouzského dubu, ve kterých mladé víno sedm měsíců leželo.

Teplota vhodná ke konzumaci je 16 – 18ºC.

Doporučuje se toto červené víno kombinovat s jemnými úpravami červených mas, pečenou kachnou, telecími játry.

Skladovací potenciál tohoto vína je 4 – 5 let.

tarapaca_logo

Barva vína Červené víno
Obsah cukru Suché
Ročník 2022
Země původu Chile
Objem lahve 0,75 l
Řada Reserva

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Viňa Tarapacá

Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe. V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.


Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.

Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.

Vína z Vinařství Viňa Tarapacá v akci jsou k dispozici v dárkové krabici, ve výhodném balení po dvou lahvích, v 3l balení Bag In Box, nebo ve výhodném degustačním balíčku.