Tramín červený, 2023, výběr z bobulí, sladké, Lahofer, 0,75l
Popis
Tramín červený, ročník 2023, výběr z bobulí, od vinařství Lahofer, je excelentní sladké víno s třpytivou zelenkavě stříbřitou barvou. Na první přivonění vás zaujme svůdná vůně květů čajové růže, liči a jemného sladkého koření. Jeho plná, intenzivní chuť je sympaticky nasládlá, lehce kořenitá a ve spojení se šťavnatou kyselinou harmonická a svěží. Závěr chuti je doplněn o medově-ovocný tón, který zanechá dlouhý a příjemný dojem.
Vinařství Lahofer, umístěné v malebné Znojemské vinařské oblasti na Moravě, propojuje historické vinařské tradice s moderními technologiemi. Pěstuje více než 430 hektarů vinic, na kterých se věnuje jak oblíbeným bílým, tak červeným odrůdám. Výsledkem je víno, které odráží bohatství a rozmanitost místního terroir. Klíčovými hodnotami vinařství jsou inovace a udržitelnost, což se projevuje v každé láhvi.
Historie vinařství sahá do roku 2003, kdy bylo založeno jako První znojemská vinařská a.s. Název Lahofer je inspirován uměleckým řezbářem Janem Lahoferem, jehož díla z přelomu 18. a 19. století jsou ceněna pro svou uměleckou hodnotu. Vinařství pokračuje v jeho odkazu, a to nejen ve jménu, ale i v péči o místní kulturu a tradice.
Nový výrobní areál v Dobšicích otevřený v roce 2006 přinesl vinařství další možnosti růstu a modernizace. Dnes Lahofer obhospodařuje přes 430 hektarů vinic a produkuje špičková vína z vlastních hroznů, které jsou oceňovány nejen v České republice, ale i na mezinárodních trzích. Navštivte jejich vinařství a zažijte unikátní vinařské zážitky, které Lahofer nabízí.
Barva vína | Bílé víno |
Klasifikace / přívlastek / jakost | Výběr z bobulí |
Obsah cukru | Sladké |
Ročník | 2023 |
Země původu | Česká republika |
Odrůda | Tramín červený |
Vinařská oblast | Morava |
Vinařská podoblast | Znojemská |
Vinařská obec | Dobšice |
Viniční trať | U Hájku |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 12,0 % |
Zbytkový cukr | 49,5 g/l |
Kyseliny | 6,9 g/l |
Číslo šarže | 8223 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Lahofer, umístěné v Znojemské vinařské oblasti na Moravě, propojuje historické vinařské tradice s pokročilými technologiemi výroby vína. Pěstuje více než 430 hektarů vinic, kde se věnuje jak oblíbeným bílým, tak červeným odrůdám, jež reflektují bohatství a rozmanitost místního terroir. Inovace a udržitelnost jsou klíčové pro produkci jejich špičkových vín. Lahofer zve k objevování unikátních vinařských zážitků, nabízí degustace a pořádá kulturní akce ve svém architektonicky výjimečném areálu s výhledem na malebné znojemské vinohrady.
Historie vinařství
Vinařství Lahofer, se svými kořeny v Znojmě, bylo založeno v roce 2003 pod názvem První znojemská vinařská a.s. Tento zlomový krok dal základ vinařství, které se rychle stalo jedním z největších producentů vína v České republice. Inspiraci pro současný název našlo v osobě Jana Lahofera, uměleckého řezbáře z Dobšic, jehož práce z přelomu 18. a 19. století uchvátila premonstráty ve Znojmě i návštěvníky z celého světa. Dnes je Lahoferova knihovna považována za klenot v Praze. Rozhodnutí pojmenovat vinařství po Lahoferovi odrazuje úctu k lokální historii a kultuře.
V roce 2006 vinařství otevřelo nový výrobní areál v Dobšicích, což byl další klíčový moment v jeho historii. Od té doby Lahofer nepřestal růst, a to jak rozšiřováním svých vinic, tak využíváním nejmodernějších technologií ve výrobě vína. Vinařství dnes obhospodařuje přes 430 hektarů vinic a je známé pro svou schopnost produkce špičkových vín z vlastních hroznů, přičemž část produkce poskytuje i dalším vinařům.
Vinařský kraj: | Vinařská oblast Morava | Adresa: | Vinice 579, 671 82 Dobšice |
Vinařská oblast: | Morava | Česká republika | |
Vinařská podoblast: | Znojemská | Vinařská obec: | Dobšice |
Filozofie vinařství
Vinařství se zaměřuje na využití nejmodernějších technologií a udržitelných praktik s cílem produkovat vína nejvyšší kvality, která odrážejí jedinečnost místního terroir. Lahofer tak staví most mezi historií a současností, čímž vytváří vína, jež jsou výrazem jak svého původu, tak inovace a pečlivé péče.
Klasifikace produkovaných vín
Vinařství produkuje vína kvalifikovaná jako Kabinetní víno, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Výběr z cibéb, Šumivá vína, Pozdní sběr, Vína originální certifikace, Růžové víno, Perlivá vína.
Terroir a detail vinic
S více než 430 hektary vinic na vybraných lokalitách, jako jsou U Hájku, Babičák, či historický Lampelberg, Lahofer využívá specifické terroir každé trati pro produkci charakteristických vín. Terasy na březích Dyje poskytují ideální podmínky pro odrůdy jako Pálava nebo Rulandské šedé, zatímco meteoritové impakty a bohatá historie oblasti U Hájku přispívají k jedinečnosti sazenic Sauvignonu a Müller Thurgau. Tato kombinace přírodních podmínek a inovativního přístupu umožňuje Lahoferu vytvářet vína, která jsou výrazným odrazem jejich původu.
Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích
Zlaté a stříbrné medaile nebo diplomy z výstav a přehlídek vín: Salon vín ČR, Král vín ČR, Top 77 vín ČR, Galerie rulandských vín ČR, Oenoforum ČR, Národní soutěž Znojemské vinařské podoblasti, Vinařské Litoměřice, Grand Prix Austerlitz, Muvina Prešov, Výstava vín v Rybníkách.
AWC Vienna, San Francisco International Wine Competition, Decanter World Wine Awards London, International Wine Challenge London, Vinalies Internationales Paris, Mondial du Rosé Cannes, Concours Mondial de Bruxelles, Bacchus Madrid, Concours Mondial du Sauvignon Torre Vedras, Concorso Internazionale Vini Müller Thurgau Trento, Cool Climate Wine Awards Kraków, Galicja Vitis Kraków, Great American International Wine Competition New York, Finger Lakes International Wine Competition Rochester, Hong Kong International Wine & Spirit Competition, Asia Wine Trophy (Jižní Korea)