Vajbar - Mošt 100% Jablko, 3l

4 hodnocení
 
 

Zcela přírodní, 100% jablečná šťáva bez konzervantů a dalších stabilizačních látek, bez přidaného cukru. Pasterizováno. Šťáva bohatá na vitamín C s vysokou energetickou hodnotou, bez alkoholu.

Mošt není filtrovaný, obsahuje proto maximum všech chuťových a buketních látek.

Můžete rovnou konzumovat, nebo ředit čistou vodou v poměru 1:1 až 1:3. Je vhodné také do studených i teplých míchaných nápojů. Praktické balení v Bag in Box o objemu 3l umožní postupné stáčení i po dobu 14 dnů a šetří vaše finanční prostředky. Ideální pro domácnosti i do gastronomie k výrobě domácích limonád v letním období a nealkoholických teplých nápojů v období zimním.

Dostupnost Vyprodáno
189 Kč
Kód produktu 40900
Značka Vinařství Vajbar
Kategorie Nealkoholické nápoje
Položka byla vyprodána...
 

Země původu Česká republika
Objem lahve 3,0 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vinařství Vajbar, se sídlem v Rakvicích, patří mezi renomované producenty moravských vín. V čele s Bronislavem Vajbarem navazuje na více než stoletou rodinnou vinařskou tradici. Spojuje moderní přístup k technologii výroby vína s hlubokou úctou k terroir a historii oblasti. Díky důrazu na kvalitu a precizní zpracování hroznů získávají vína z Vajbaru ocenění na významných tuzemských i zahraničních soutěžích.

Historie vinařství

Rodinné vinařství Vajbar má tradici sahající až do konce 19. století, ale v současné podobě bylo založeno v roce 1994 Bronislavem Vajbarem. Od počátku staví na pečlivé práci s hrozny a modernizaci technologií, díky čemuž se postupně stalo jedním z respektovaných jmen ve vinařském světě. V roce 2000 vinařství zahájilo rozsáhlou modernizaci, která zahrnovala nové sklepy, barikové sudy a řízené kvašení.

Vinařský kraj: Morava Adresa: Nádražní 480, 691 03 Rakvice
Vinařská oblast: Morava Česká republika
Vinařská podoblast: Velkopavlovická Vinařská obec: Rakvice


Filozofie vinařství

Filozofie vinařství Vajbar je postavena na kombinaci tradičních hodnot a moderních vinařských postupů. Důraz je kladen na precizní práci ve vinici, šetrné zpracování hroznů a využívání řízeného kvašení. Kvalita a autenticita vín je prioritou, stejně jako udržení charakteristického rukopisu vinařství. Bronislav Vajbar věří, že jen vína s jasným původem a terroirem mají trvalou hodnotu.

Klasifikace produkovaných vín

Vinařství produkuje široké spektrum vín:

  • Jakostní odrůdová vína
  • Přívlastková vína (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů)
  • Šumivá a perlivá vína (včetně sektů vyrobených metodou Charmat)

Terroir a detail vinic

Vinařství obhospodařuje přibližně 36 ha vinic, které se nacházejí v katastru Rakvic a Zaječí. Půdy jsou bohaté na vápenec a mají ideální klimatické podmínky pro pěstování moravských odrůd, jako je Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Tramín červený nebo Modrý Portugal. Důraz je kladen na pečlivou selekci hroznů a minimální zatížení keřů.

Certifikace, ocenění a účasti v soutěžích

Vinařství Vajbar pravidelně získává ocenění na prestižních soutěžích, jako jsou Král vín, Jarovín Rosé, Valtické vinné trhy či Weinparade Poysdorf. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zlaté a stříbrné medaile z mezinárodních soutěží a umístění v Salonu vín ČR. Vína vinařství jsou ceněna pro svou vyváženost, typičnost a vysokou kvalitu.