Verveine du Velay Verte Liqueur, 55%, 0,7l

1 hodnocení
 
Novinka Tip
 
  • 1 z 6

Slavný likér Verveine du Velay, vytvořený v roce 1859 geniálním bylinkářem, se vyrábí podle receptu předků, v němž se mísí místní verbena s pikantní směsí rostlin a koření.

K výrobě likéru Verveine du Velay se používá verbena citronová, kterou lihovar pěstuje na vlastním pozemku. Sází se v červnu, sklízí se před příchodem mrazů a poté se suší, než se listy ručně odstraní.

Příprava této receptury je dlouhý proces, který trvá několik měsíců (přibližně 18). Umění verbeny spočívá v maceraci a destilaci více než 32 rostlin (samozřejmě včetně verbeny) v červených měděných destilačních kotlích. Verbena poté odpočívá v dubových sudech společnosti Maison Pagès, která tuto recepturu uchovává již od roku 1886. 

MACERACE: tento krok je nezbytný pro přenos chutí do destilátu.

DESTILACE: historicky se používala v lékárnách k získávání vlastností a prospěšnosti rostlin. Dnes palírna PAGÈS pokračuje v používání této tradiční techniky při výrobě Verveine du Velay v červených měděných destilačních kotlích. Poslední fází je zrání v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců.

Dostupnost Skladem (1 ks)
1 099 Kč    
Kód produktu 94858
Značka Pages
Kategorie Likéry
 

Verveine du Velay vytvořil před více než 160 lety Joseph Rumillet-Charretier, nadšený bylinkář, zkušený lékárník a nepochybně také chemik.

V roce 1886 převzal rodinný lihovar, jemuž dal Rumillet své jméno, jeho bratranec Victor Pagès.

Podnik řídila řada politiků z rodu Pagèsů a také Raymond-Julien Pagès, vizionář ve světě venkovské turistiky, který založil první „Logis de France“, z něhož se dnes stala významná síť hotelů a restaurací.

Verveine du Velay je již dlouho součástí gastronomického a architektonického dědictví regionu, jehož elegantní budova (dnes památkově chráněná) se nachází ve čtvrti Saint Jean v centru Puy-en-Velay.

Země původu Francie
Obsah alkoholu 55 %
Objem lahve 0,7 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola