Clément
Habitation Clément sídlí v Le François na Martiniku.
Továrnu na rum založil Homere Clément v roce 1887, když koupil panství na vrcholu cukrové krize. V té době byl Homere Clément velmi oblíbeným členem martinické komunity a starostou Le François. Koupil prestižní cukrovou plantáž známou jako Domaine de l'Acajou. Tato usedlost o rozloze 43 akrů byla považována za jednu z nejlepších cukrových plantáží na ostrově Martinik. Ale protože byl chycen v chudé a stagnující cukrové ekonomice, byl bohužel donucen k bankrotu.
Homere Clément provedl potřebné investice a přeměnil jeden z nejprestižnějších cukrovarů na světového producenta Rhum Agricole. Přivedl pěstitele zpět na pole, aby znovu sklidili cukrovou třtinu, ale ne rafinovali cukr. Jeho myšlenkou bylo vylisovat cukrovou třtinu vypěstovanou na jeho kvalitním panství a extrahovat aromatickou a chutnou šťávu z cukrové třtiny od prvního lisování až po destilaci čistého rumu.
Homer, inspirován skvělými eaux-de-vie, které objevil během studií v mládí v Paříži, napodobil palírny velkých Armagnaců z jihozápadní Francie, aby zdokonalil svůj způsob výroby rumu, dnes známý jako Rhum Agricole.
Po smrti Charlese Clémenta, jeho syna, dům koupili George-Louis a Jean-José Clémentovi, poté v roce 1986 GBH, která jej vlastní dodnes. Lihovar je nyní uzavřen a přeměněn na muzeum; Rum Clément se destiluje v palírně Simon Distillery ve François, pár kilometrů odtud, a poté zraje ve sklepích Clément.
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem