La Farra
Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.
Produkční oblast
Produkční oblast je dána historicky, je omezena na svahy 15 obcí ležících mezi dvěma městy Conegliano a Valdobbiadene. Omezená rozloha oblasti svědčí o cenné povaze výrobku.
Hrozny
Podle tradice se víno vyrábí nejméně z 85% hroznů odrůdy Glera a nejvýše z 15 % hroznů odrůdy Verdiso, Bianchetta, Perera a Glera Lunga, tedy odrůd, které jsou na svazích Conegliano-Valdobbiadene přítomny po celá staletí. Pro výrobu (plně šumivého vína) spumante se může použít i odrůda Pinot a/nebo Chardonnay.
Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem