Mas de Daumas Gassac
Vinice Mas de Daumas Gassac se rozkládají na výjimečném typu půdy, kterou v roce 1970 objevil významný profesor geografie v Bordeaux Henri Enjalbert. V údolí Gassac, pod hustými křovinami, leží 40 hektarů ledovcových usazenin vytvořených ledovci, které dodávají tři základní prvky nezbytné pro skvělý růst vinné révy. Půda je tak hluboká, že kořeny musí hledat výživu ve velké hloubce, je dokonale odvodněná, že nezadržuje téměř žádnou vlhkost ani po nejprudších deštích. Půda je v podstatě tak chudá, že vinná réva trpí až na samé hranici únosnosti, a vytváří tím aroma výjimečné originality.
Ve vinařství Mas de Daumas Gassac je věnováno veškeré úsilí ochraně divoké a přirozené krásy údolí Gassac. Byl zvolen systém zakládání vinic na malých parcelách nebo malých mýtinách. Vína z Daumas Gassac jsou tak obohacena o nesčetné vůně středomořských keřů, které jsou obklopeny mýtinami. Tento postup, který rozvíjí individualitu "terroir", je v naprostém protikladu k moderním vinařským technikám, které směřují k rozsáhlým produkčním plochám Francie bez jiné vegetace kromě vinné révy.
Všechny rostliny pocházejí z těchto velmi starých neklonovaných vinic. Nízké výnosy, ale zázračná bohatost a schopnost stimulovat všechny vaše smysly — to vše jsou vlastnosti skvělých vín z tohoto vinařství.
Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem