Pages

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

  • Verveine du Velay Jaune Liqueur, 40 , 0,7l Novinka Tip Kód: 94859
    Verveine du Velay Jaune Liqueur, 40%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Pages

    Verveine du Velay Jaune de Pagès je sladší než její starší sestra Verveine du Velay Verte, je kombinací vůně listů verbeny a mnoha aromatických rostlin a bylin.

    Verveine du Velay Jaune je slazená medem, lze ji vychutnat jako koktejl nebo čistou na ledu, používá se také při vaření nebo v receptech na pečivo.

    Verveine du Velay je tajná receptura jako výroba Chartreuses des Pères Chartreux, skládá se z listů verbeny a mnoha dalších rostlin, bylin a koření, které se použijí k maceraci a destilaci.

    Tyto rostliny se zavádějí do měděných destilačních kotlů s brandy a alkoholem. Tyto destilační kotle s vodní lázní zajišťují šetrné a pomalé zahřívání.

    Touto metodou se zachytí aroma a vyrobí destiláty, které poslouží jako základ pro výrobu VERVEINE VELAY.

    Mistr destilatér pak pokračuje v sestavování všech ingrediencí: alkoholátů, rostlinných nálevů, nálevů z listů verbeny, medu z Auvergne, cukru a koňaku podle receptur.

    Každá verbena z Velay se nechá několik měsíců zrát ve sklepích, pomalu se zlepšuje v dubových sudech a získává měkkost a jemnost.

    920 Kč
  • Verveine du Velay Novinka Tip Kód: 94858
    Verveine du Velay Verte Liqueur, 55%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Pages

    Slavný likér Verveine du Velay, vytvořený v roce 1859 geniálním bylinkářem, se vyrábí podle receptu předků, v němž se mísí místní verbena s pikantní směsí rostlin a koření.

    K výrobě likéru Verveine du Velay se používá verbena citronová, kterou lihovar pěstuje na vlastním pozemku. Sází se v červnu, sklízí se před příchodem mrazů a poté se suší, než se listy ručně odstraní.

    Příprava této receptury je dlouhý proces, který trvá několik měsíců (přibližně 18). Umění verbeny spočívá v maceraci a destilaci více než 32 rostlin (samozřejmě včetně verbeny) v červených měděných destilačních kotlích. Verbena poté odpočívá v dubových sudech společnosti Maison Pagès, která tuto recepturu uchovává již od roku 1886. 

    MACERACE: tento krok je nezbytný pro přenos chutí do destilátu.

    DESTILACE: historicky se používala v lékárnách k získávání vlastností a prospěšnosti rostlin. Dnes palírna PAGÈS pokračuje v používání této tradiční techniky při výrobě Verveine du Velay v červených měděných destilačních kotlích. Poslední fází je zrání v dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců.

    1 099 Kč

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem