Verveine du Velay Jaune de Pagès je sladší než její starší sestra Verveine du Velay Verte, je kombinací vůně listů verbeny a mnoha aromatických rostlin a bylin.
Verveine du Velay Jaune je slazená medem, lze ji vychutnat jako koktejl nebo čistou na ledu, používá se také při vaření nebo v receptech na pečivo.
Verveine du Velay je tajná receptura jako výroba Chartreuses des Pères Chartreux, skládá se z listů verbeny a mnoha dalších rostlin, bylin a koření, které se použijí k maceraci a destilaci.
Tyto rostliny se zavádějí do měděných destilačních kotlů s brandy a alkoholem. Tyto destilační kotle s vodní lázní zajišťují šetrné a pomalé zahřívání.
Touto metodou se zachytí aroma a vyrobí destiláty, které poslouží jako základ pro výrobu VERVEINE VELAY.
Mistr destilatér pak pokračuje v sestavování všech ingrediencí: alkoholátů, rostlinných nálevů, nálevů z listů verbeny, medu z Auvergne, cukru a koňaku podle receptur.
Každá verbena z Velay se nechá několik měsíců zrát ve sklepích, pomalu se zlepšuje v dubových sudech a získává měkkost a jemnost.