Seedlip
Počátkem 17. století bylo běžným zvykem používat při výrobě nealkoholických bylinných tinktur a podobných léčiv malé měděné kotle. Technika přípravy se následně uchovala díky knize The Art of Distillation z roku 1651. A právě tato publikace inspirovala zakladatele Bena Bransona k pomyslnému návratu v čase a umožnila tak v roce 2013 vznik myšlenky na kolekci nápojů Seedlip. V době vzniku vytvořily zcela novou a unikátní kategorii prvních nealkoholických destilátů. Po nespočtu experimentů vyvinul Branson speciální proces výroby, jež je podle jeho slov pro každou složku jedinečný. Nejprve vše začne sběrem ingrediencí v té nejlepší možné kvalitě, které jsou
poté po určitou dobu za studena macerovány ve směsi neutrálního obilného lihu a vody. Následně je směs vypálena v měděném kotli a oddělí se alkoholická složka. Jednotlivé esence se za studena opětovně smíchají a scedí přes jemný filtr. Celý proces výroby zabere šest týdnů. Vzhledem k přírodnímu pojetí, díky kterému v
produktu nefigurují žádné konzervanty, sladidla či jiná aditiva, tedy nepřekvapí ani fakt, že má tento destilát datum spotřeby a po otevření by měl být spotřebován do 6 měsíců.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem