Tenuta Rapitala
Před více než čtyřmi dekádami položili základy vinařství Tenuta Rapitalà manželé Gigi a Hugues Bernard de la Gatinais, s hrabětem Huguesem Bernardem de la Gatinais, pocházejícím z francouzského šlechtického rodu z Loiry. Jeho nevšední osud ho zavedl až na Sicílii, kde se zamiloval do sicilské hraběnky a rozhodl se zde založit vinařství Tenuta Rapitala, věříc v excelentní podmínky pro výrobu prvotřídních vín.
Vinice Tenuta Rapitalá se rozprostírají na 225 hektarech na severozápadě Sicílie, od Camporeale až k Alcamu. Rozkládají se na mírných kopcích v nadmořské výšce 300 až 600 metrů, kde půda, bohatá na jíl a písek, představuje ideální prostředí pro pěstování vinné révy. Název Rapitalà, odvozený z arabského "Rabidh-Allah" ("Alláhova řeka"), odkazuje na řeku protékající mezi vinicemi, což je svědectvím staletého zemědělského využívání této krajiny.
Vinařství Tenuta Rapitalá kombinuje historickou tradici s nejmodernějšími technikami. Od lisování až po vinifikaci a lahvování, používá nejnovější metody, aby zachovalo kvalitu a jedinečnost svých vín. Francouzské a sicilské know-how se zde snoubí do dokonalosti, s vždy zřetelným důrazem na kvalitu a použitím pouze nejlepších, vlastnoručně pěstovaných hroznů. Díky tomu Tenuta Rapitalá pravidelně produkuje vysoce ceněná vína, čímž si získalo mezinárodní uznání jako jedno z nejprestižnějších vinařství na Sicílii. Kromě vyjímečných červených vín, jako je Nero d'Avola, vinařství nabízí také fascinující bílá vína, včetně oblíbeného Grilla a grandiózního Chardonnay Grand Cru.
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem