Karafy na víno

Karafy, jinak též džbány na víno, slouží k oddělení vína od usazenin a zároveň k jeho provzdušnění. Vína, zejména ta, která jsou uzavřena v láhvi více let, stejně jako barikovaná, je vhodné nechat vydýchat, aby se z nich mohly uvolnit všechny aromatické látky. Pro dekantaci mladých vín se nejlépe hodí úzké karafy, aby okysličení neproběhlo příliš rychle.

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

  • Auriga dekanter 1200 ml, Květná 1794 Kód: 67827
    Auriga dekanter 1200 ml, Květná 1794
    Skladem (2 ks) Značka: Květná 1794

    Klasický dekantér z kolekce Auriga má minimalistické ladné linie, čímž propojuje svou maximální funkčnost s jemnou krásou a šarmem. Dekantér Core se tak stane na vašem stole výrazným prvkem a atraktivním společníkem, bez kterého už nikdy nebudete chtít degustovat své kvalitní červené víno.

    Všechny tyto výrobky jsou vyráběny ručně, každý kus je proto jedinečný. Můžete se setkat s drobnými nedokonalostmi, jako jsou bublinky, nebo menší povrchové nerovnosti, které jsou důkazem pravdivého řemesla a nic neubírají na kráse nebo funkčnosti výrobku. 

    Složení sklářského kamene, ze kterého se taví čirá sklovina, obsahuje složku titanu. Díky titanu je každý vyrobený kus o mnoho tvrdší a odolnější při zachování stejné pružnosti a lehkosti!

    960 Kč
  • Karafa, Crystalex, 1000ml Kód: 18112
    Karafa, Crystalex, 1000ml
    Skladem (1 ks) Značka: Crystalex

    Elegantní karafa (dekanter) na červené víno a pro některá bílá vína. Tvar je ideální pro pohodlné uchopení a bezpečné servírování. Karafy a dekantery Crystalex se vyznačují svojí neobvyklou čirosti, lehkostí a kvalitou zpracování. S karafy a dekantery Crystalex ideálně doplníte Váš set na víno.

    Karafy se nejčastěji používají k provzdušnění převážně mladších vín. Kromě mladých vín lze doporučit přelití do karafy také u robustních a silných vín. Karafa díky své velké vnitřní ploše a širokému dnu zajistí správné okysličení vína, které tak získá jedinečnou chuť. Dle různých názorů by se mladé víno mělo přelít 0.5 - 2 hodiny před podáváním. U silnějších vín se doporučuje přelévat víno 4 - 12 hodin před podáváním.

    999 Kč

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem