Sladká vína

Oficiální označení sladké víno znamená, že víno musí obsahovat alespoň 45 g/l zbytkového cukru. Tedy dost na to, aby rozdíl mezi polosuchým a sladkým vínem rozpoznal i nezkušený konzument. Zpravidla se jedná o vína speciální, určená pro dlouhodobé zrání v láhvi.

Sladká vína se většinou vyrábí z velmi sladkých, tj. dlouho uzrálých hroznů a často se jedná o vína přívlastková. Do kategorie sladkých vín patří třeba i vína slámová či ledová. Mnoho jejich milovníků nedá na sladká vína dopustit a jiní zase dávají přednost těm suchým. A jak jste na tom vy? U nás najdete širokou nabídku od našich ale i zahraničních vinařů. Vyzkoušejte vína z vinařství Volařík, Lahofer, Krist, Štěpánek, Sonberk, Žůrek a mnoho dalších.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem