Appleton Estate Rare Cask 12 YO, 43%, 0,7l
Popis
Appleton 12 Y.O. Rare Casks je směsí rumů, z nichž nejmladší zrál 12 let. Má komplexní aroma a robustní chuť s tóny dřeva, ovoce, kakaa, pomerančové kůry a mandlí. Jde o rum, který je určen pro pomalé upíjení a díky chuťovému profilu potěší i konzumenty whisky, kteří chtějí vstoupit do světa rumu.
Jde o identický blend jako u jeho předchůdce, Appleton Estate 12 Y.O. Rare Blend. Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak jako radostný duch Jamajky. Láhev zůstává věrná původnímu tvaru, ale v modernějším pojetí, a nově je opatřena korkovým uzávěrem. Dodávána je bez tuby.
Země původu | Jamajka |
Obsah alkoholu | 43,0 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Pronikněte do tajů rumu z Jamajky Appleton Estate — jednoho z nejjemnějších a nejvyhledávanějších rumů na světě. Rum Appleton se vyrábí z melasy na statku v úrodném údolí Nassau na obou březích řeky Black River na jihozápadě Jamajky. Počátky společnosti Appleton Estate sahají do roku 1655, kdy Angličané dobyli Jamajku. Frances Dickinson, jeho vnuci Caleb a Ezekiel byli prvními známými majiteli Appleton Estate, se tohoto dobývání Jamajky také zúčastnil.
Po mnoha generacích vlastnictví rodiny Dickinsonů byl nakonec podnik Appleton Estate v roce 1845 prodán. Od té doby destilerii vlastnila řada významných jamajských rodin, z nichž každá pomáhala zvětšovat její velikost a potenciál nákupem dalších hektarů půdy osázené cukrovou třtinou. Během této doby vyráběla společnost několik různých rumů a začala si získávat pověst spolehlivého zdroje kvalitního pití, která trvá dodnes.
Směs Signature Blend je však mimořádně dobrá i v nejrůznějších koktejlech — včetně těch nejoblíbenějších jako je Daiquiri a Mai Tai. Mistr blender Joy Spence doporučuje zejména míchání s brusinkovým džusem nebo grapefruitovou sodou Ting.
Značka Appleton je také proslulá svými stařenými rumy. Mezi znalci je oblíbený zejména 21letý rum. Díky teplému ostrovnímu podnebí je zde mnohem vyšší míra odparu, což znamená, že zrající jamajské rumy, jako je třeba 21 Year Old, vykazují vyšší úroveň zrání než třeba podobně staré skotské whisky.