Při objednání do 13.12. garantujeme doručení do Vánoc!

Cognac Giboin V.S.O.P Réserve de l´Hermitage, 0,5l

Neohodnoceno
 
 

V silném buketu dominují dubové tóny, což způsobilo ležení na sudech.

V plné a delikátní chuti se kombinují tóny vanilky a creme brulée, která zůstává dlouho na patře.

Dostupnost Skladem (1 ks)
999 Kč    
Kód produktu 14644
Značka Francois Giboin
Kategorie Koňaky
 
  • VÝROBCE: Francois Giboin, L´Hermitage
  • OBLAST: Fins Bois & Borderies
  • DOBA ZRÁNÍ: VSOP Réserve je směsí 8, 9 a 10 letých koňaků, které leží na malých sudech po 2 roky. Destilace za přítomnosti usazenin umožňuje vytvořit velmi plné a komplexní koňaky.
  • BUKET, CHUŤ: V silném buketu dominují dubové tóny, což způsobilo ležení na sudech. V plné a delikátní chuti se kombinují tóny vanilky a creme brulée, která zůstává dlouho na patře.
  • BALENÍ: 50cl – Elegantní dárkový tubus v barvě béžového mramoru.

Podobné produkty

  • Cognac Giboin XO Royal Kód: 68448
    Cognac Giboin XO Royal, 40%, 0,5l
    Skladem (1 ks) Značka: Francois Giboin

    Velice kvalitní, královský koňak, který se prezentuje především svojí komplexností a vyvážeností. Nese v sobě eau-de-vie 3 generací. Aroma je obohaceno sušenými výhonky vinné révy s tóny vanilky, medu a fialek. Chuť je smyslná, měkká, kulatá s dlouhou persistencí.

    1 804 Kč
Země původu Francie
Obsah alkoholu 40 %
Objem lahve 0,5 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

François Giboin je skutečně osobitý výrobce luxusního koňaku. Podnik působí v Borderies a vlastní 13,5 hektaru vinic. Vlastník François Giboin je šestou generací výrobců koňaku na tomto statku, jehož vznik se datuje do roku 1830. Na místních vinicích se pěstuje Ugni Blanc a na zbytku červené hrozny, které budou použity pro Pineau des Charentes.


Každý rok Francois nakupuje 6 až 8 nových sudů a nechává své destiláty zrát poněkud specifickou metodou. Před lahvováním se z různých ročníků vyrobí směsi, které se shromáždí ve velkých tancích, kde se 12 měsíců snoubí. Až poté se stáčejí do lahví.

Ročně prodá přibližně 7 000 lahví (tj. 20 % jeho produkce), a to buď na místě, na výstavách po celé Francii, nebo v dalších zemích včetně USA a České republiky. Dalších 20 % produkce si ponechává na statku k dalšímu zrání a dalších 20 % používá pro své pineau. Zbylých 40 % se prodává proslulému a mnohem většímu koňakovému domu Courvoisier, kterého je věrným dodavatelem již desítky let.