Plantation XO 20th Anniversary & originální párovací čokoláda
Popis
Unikátní čokoláda pro párování s vlajkovou lodí portfolia rumu Plantation, Plantation XO 20th Anniversary, vznikla pod taktovkou čokoládového alchymisty Daniela Syrového.
Spojení obou chutí přináší zcela mimořádný zážitek pro všechny smysly. Jde o novinku o to zásadnější, že Česká republika je vůbec první zemí na světě, kde byla pro Plantation speciální pairing choco připravena. 55% mléčná čokoláda z kakaových bobů z Karibiku obsahuje 22 koření a bylin. Její tóny karamelu, kampotského pepře, květu skořice a levandule jedinečně doplňují charakteristiky Plantation XO 20th Anniversary. U finálního výběru čokolády byl přítomen i Alexandre Gabriel, zakladatel i master blender rumů Plantation. Na netradičním tvaru čokolády najdete i totem, symbol značky představující harmonii mezi matkou Zemí a lidským duchem.
Země původu | Barbados |
Objem lahve | 0,7 l |
Obsah alkoholu | 40 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Kolekce rumů Plantation představuje to nejlepší z rumové produkce celé karibské oblasti. Jedná se o směs starých a kvalitních rumů, které nesou charakteristiky dané oblasti. Zakladatelem značky je Alexandre Gabriel – specialista na luxusní pití. Nejprve byly středem jeho zájmu kvalitní koňaky, konkrétně značka Pierre Ferran ze známé oblasti Grand Champagne. Výrobcem je společnost Maison Pierre Ferrand, která za věhlas značek vděčí právě Alexandru Gabrielu.
Gabrielovi nejprve přišlo škoda, že by sudy, ve kterých dozrával koňak byly nevyužity. Proto se začal poohlížet po nějakém jiném druhu alkoholu, který by mohl dozrávat v těchto sudech. Nakonec se zamiloval do rozmanitého karibského rumu a rozhodl se, že to bude právě třtinový rum, který se stane jeho druhým vztyčným produktem. A tak se zrodila značka Plantation.
Dvojí zrání rumů Plantation
Pro rumy Plantation je typické dvojí zrání, které navazuje na karibskou tradici sahající až do 17. století. Rumy tak nejprve zrají v Karibiku v sudech z amerického dubu a poté se převezou do Francie, kde dozrávají ve zmíněných sudech po koňaku. Nejenže zrají ve dvou typech sudů, ale také ve dvou rozdílných klimatických pásmech. Celý proces výslednému rumu dodá lehkou lahodnou chuť.
Chuťová jemnost a opojná vůně jsou výsledkem tradičního způsobu výroby rumu Plantation. Rumu, v jehož chuti se zračí zřetelně rozpoznatelné tóny vanilky, kokosu, citrusů a dalšího tropického ovoce. Sám tvůrce, Gabriel, klade velký důraz na harmonické propojeni rozmanitých chutí, které pocházejí z různých oblastí. Tato jeho filozofie by se dala přirovnat s trochou nadsázky k okružní plavbě po Karibiku.
Okružní plavba s rumy Plantation
Sedm ročníkových rumů, které jsou pojmenovány po místech, ze kterých pocházejí, a jejichž chutě mají reprezentovat. Nahlédnout tak na rumových toulkách s touto značkou můžete do Panamy, Guyany, Barbadosu, Trinidadu, Fiji, Jamajky, i Peru.
Kromě letitých rumů jsou pod značkou Plantation vyráběny blendované rumy a rumy vhodné do různých míchaných koktejlů. A samozřejmostí jsou některé rumové chuťovky v dárkových baleních. Za zmínku rozhodně stojí třeba Plantation 20 YO Anniversary, Plantation La Réunion Singl Cask 15 YO a Plantation trinidad a ananasový Vzhůru do Karibiku s větrem v plachtách a láhví rumu v ruce.