Ron Zacapa Centenario, 23 YO, 40%, 0,7l
Popis
Pro výrobu rumu je využíván pouze takzvaný "panenský cukrotřinový med", tedy šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování. Pro kvašení šťávy jsou používány speciální kvasinky získané z ananasu. Posledním krokem je samozřejmě destilace. Zrání rumů Zacapa se odehrává v horách ve výšce kolem dvou tisíc tří set metrů nad mořem a to starou španělskou metodou Solera, využívanou pro zrání sherry.
Země původu | Guatemala |
Obsah alkoholu | 40 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zacapa Centenario je rum, který rozhodně stojí za povšimnutí. Tento guatemalský rum patří k nejuznávanějším třtinovým rumům, a to rovnou v celosvětovém měřítku. Jeho úspěch spočívá v poctivém výrobním postupu a tradici. Panenský extrakt z cukrové třtiny je destilován v koloně a následně zraje dle systému Solera v nadmořské výšce 2.300 m. Na celý proces bedlivě dohlíží master blender, paní Loreny Vasquez. Rumy Zacapa se ukládají do dubových sudů po bourbonu, po Oloroso sherry nebo po sherry Pedro Ximénez. V průběhu procesu zrání se míchají se staršími rumy, což dává za vznik rumu vyladěné chutí a neobyčejných kvalit.
Stáří rumů Zacapa se běžně pohybuje od 6 do 23 let. Jejich chuť a vůně může zkušeným milovníkům rumu připomínat sladký karamel a vanilku s lehce dřevitým tónem dubu. Při dalším doušku je navíc možné zachytit kořenitou chuť tropického ovoce, skořice a rozinek, do nichž se plynule rozvine. Povšimněte si, že naše nabídka rumů Zacapa Centenario je opravdu bohatá. Kromě vlajkových lodí této značky v podobě 12 a 23 let uleželého rumu tu můžete zakoupit různá dárková balení a některá balení dokonce obsahují i rumové skleničky zdarma. Naprostou top lahůdkou je třeba výroční třicetiletý rum Zacapa, opět v luxusními balení se skleničkami. Všechny rumy jsou prodávány v opravdu elegantních lahvích, které celkový dojem ještě umocní.