Sir Edmond Gin, 40%, 0,7l
Popis
Ve 20. letech 19. století začali francouzští kolonisté pěstovat na ostrově Réunion vanilku. Jenže se jim nedařilo – hmyz odmítal rostlinu opylovat. Změnu přinesl až Edmond Albius v roce 1841. Tehdy teprve dvanáctiletý chlapec objevil, že vanilkové květy lze opylovat ručně. Jeho objev nezůstal bez povšimnutí a tato technika opylování vanilky se rozšířila i za hranice ostrova, kde se používá dodnes. Albius se tímto se nevědomky zapsal do dějin, ale bohužel na tom nezbohatl a zemřel chudý. Název značky tak vyjadřuje úctu muži, který je nepřímo zodpovědný za jedinečnou a osobitou chuť ginu Sir Edmond.
Když se výrobci vydali po stopách svého jmenovce, byli ohromeni krásou malého ostrova plného přírodních pokladů: sopečná krajina, husté deštné pralesy, korálové útesy a rozmanitost fauny. Réunion je domovem řady stěhovavých ptáků, mezi nimiž vynikají plameňáci. Tento fascinující ptačí druh si výrobci okamžitě zamilovali a přenesli jej i do loga značky, jelikož symbolizuje jejich odlišnost a neobvyklou povahu.
Jednou ze základních surovin ginu je bourbonská vanilka pocházející z Réunionu (spolu s Madagaskarem je producentem zhruba 80 % světové úrody vanilky). Při pěstování je potřeba trpělivost, protože květ se objeví po třech letech od vysazení. Opylení probíhá ručně a k získání jednoho kilogramu vanilky je zapotřebí opylovat 600 květů. Podaří-li se, za 9–12 měsíců dozrají vanilkové lusky. Ty se pro svou křehkost také sklízí ručně. Následuje sušení, během něhož získá vanilkový lusk svůj typický vzhled. Celý proces od semena po lusk tak trvá přibližně 4 roky.
Kromě vanilky, jež dodává ginu jemnou a vytříbenou chuť, nechybí ani jalovec – srdce každého ginu. Dalšími botanicals jsou kardamom, kořen anděliky, zázvor a skořice. Rostlinné ingredience pochází z různých koutů světa – jihovýchodní Evropy, Střední Ameriky, Grónska, Číny a Afriky.
Výroba ginu probíhá v nizozemské palírně Herman Jansen kotlíkovou destilací spolu se základními botanicals. Následuje infuze destilátu bourbonskou vanilkou, která se nakrájí na malé kousky. Po 6–8 týdnech se destilát přefiltruje a výsledkem je čirý gin se zlatavým leskem získaným právě díky vanilce.
Podobné produkty
Země původu | Holandsko |
Obsah alkoholu | 40,0 % |
Objem lahve | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.